Öise alkoholimüügi piirang võib hakata kehtima sügisest

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu linnavalitsus plaanib piirata alkoholi kättesaadavust öötundidel.
Pärnu linnavalitsus plaanib piirata alkoholi kättesaadavust öötundidel. Foto: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja

Kui varem oli teada, et Pärnu linnavalitsus tahab öist alkoholimüüki piirata, siis nüüd võtab volikogu keelu oma järgmisel istungil arutada. Sealjuures on nüüd teada, millal piirang kehtima hakkaks: juba 1. septembrist oleks kogu linna haldusterritooriumil öine alkoholi jaemüük meelelahutusasutustes keelatud, kuid on kolm erandit.

Piirang puudutab varahommikuni avatud meelelahutuskohti esmaspäevast reedeni 2–6 ning laupäeval, pühapäeval ja riigi- ja rahvuspühadel 4–7. Peale müügi on eelnõu järgi piirangu kehtivuse ajal keelatud igasugune alkoholi tarbijale üleandmine, et vältida alkoholi pakkumist näiteks alkohoolset jooki sisaldava sissepääsupileti või klubikaardi alusel.

Majutusettevõtetes võib piirangu kehtivuse ajal alkohoolseid jooke külalisele üle anda toitlustades, toateeninduse kaudu või majutusruumi minibaarist. Piirangul on kolm erandit: see ei kehti 1. jaanuaril ja 24. juunil ehk aastavahetusel ega jaanipäeval, peale selle tohib avaliku ürituse raames piirangust kõrvale kalduda avaliku ürituse loa alusel.

Linnavalitsus on eelnõu ette valmistanud kaua ja kohtunud eri huvirühmadega. Esialgu oli kavas alkoholimüüki piirata hommikul kella kümneni ja kehtestada piirang juba suvel. Pärast kohtumist ettevõtjatega leiti, et koroonapiirangutest mõjutatud ettevõtjatele võiks siiski tänavu suvel järeleandmisi teha.

Ettevõtjad tundsid arutelul linnaga muret, et Pärnu tähtsus turismisihtkohana väheneb pärast alkoholimüügi piirangute kehtestamist. Linnavalitsuse esindajad polnud aga päri, et Pärnusse ainult öise pidutsemise pärast tullakse.

Ettevõtjad soovisid, et kell neli algavat piirangut rakendataks ka päev enne riigipühi, sest paljud riigipühad jäävad nädala keskele.

Abilinnapea Irina Talviste hinnangul on pakutavad kellaajad mõistlik kompromiss ettevõtjate ja linlaste huvide vahel. Algul olid kõne all karmimad piirangud kui kell kaks või neli alkoholimüügi lõpetamine.

Enne koroonapiiranguid on linnavalitsus saanud hulga kaebusi elanikelt ja majutusettevõtjatelt, keda varahommikused pidutsejad häirivad. Politsei andmetel suureneb õigusrikkumiste arv meelelahutuskohtade lahtioleku ajal ja siis, kui pidutsejad hakkavad koju minema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles