Firmabändide konkursil näeb voodimeistreid

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Homme toimub Pärnus Ülejõel Kentuki Lõvi pubis (pildil) Pärnumaa firmabändide võistluse viimane poolfinaal, kus ansambli Rääma Blue kõrval astub lavale ansambel The Strammers, mille moodustavad voodimeistrid OÜ Stramist ja voodikatjad AS Wendrest.

Strami tegevjuhi Marko Kokla sõnade kohaselt tuli The Strammers kokku möödunud aasta märtsis pärast seda, kui firmabändi moodustamine tuli jutuks ettevõtte koosolekul.

Bändi moodustavad Kokla (kitarr ja laul) kõrval Külliki Seire (laul), Jevgeni Pärg (basskitarr), Ingrid Stamm (klahvpillid, laul) ja Henri Köidam (trummid).

“Keegi meist ei ole professionaalne muusik, kuid kunagi oleme kõik pilli mänginud,” märkis Kokla. “Ingrid vist õppis muusikaõpetajaks ning mina ja Külliki oleme käinud muusikakoolis, aga see oli ju väga ammu.”

The Strammers esitab omaloomingulist alternatiivrokki ja lugude põhjad on kirjutanud Kokla. Alla aasta tegutsenud ansambli repertuaaris on juba 25 lugu. “Eks muusikaloome ole ikka tihe koostöö,” jäi Kokla tagasihoidlikuks. “Mina teen küll viisijupi ja sõnad, kuid pärast tulevad teised oma pillidega juurde ja nii valmivad lood koos proovides.”

Kokla kinnitusel puuduvad The Strammersil suured muusikalised ambitsioonid ja bändi tehakse rohkem sellepärast, et kolleegidega väljaspool tööaega ühiselt midagi põnevat ette võtta.

Firmabändide võistlust peab Kokla aga väga lahedaks ettevõtmiseks. “Käisin esimest poolfinaali vaatamas ja oli väga mõnus,” kinnitas ta. “Inimesed tulevad kokku ja naudivad muusika tegemist.”

The Strammers on andnud siiani kaks kontserti firmade pidudel ja homne kontsert Kentuki Lõvis on ansamblile esimene avalik esinemine.

Firmabändide konkursi finaal tuleb aprilli alguses ja sinna on juba koha kindlustanud bluusiklubi bänd, Saksa tehnoloogiakooli ansambel 3 Põrsakest ja Metssiga, Pärnu surfiklubi kollektiiv Võõras ja siseministeeriumi alluvusalasse kuuluv The Sims.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles