Linn jätab kolm ranna rajooni tänavat ühesuunaliseks

Pärnu Postimees
Copy
Lumerohkuse tõttu ajutiselt ühesuunaliseks muudetud Karusselli tänaval jääb liikluskorraldus samasuguseks edaspidigi.
Lumerohkuse tõttu ajutiselt ühesuunaliseks muudetud Karusselli tänaval jääb liikluskorraldus samasuguseks edaspidigi. Foto: Urmas Luik

Veebruaris ühesuunaliseks muudetud Pärnu ranna rajoonis asuvad Karusselli, Aisa ja Suur-Posti tänava lõigud jäävadki ühesuunaliseks, et kitsastel linnatänavatel oleks ohutum liigelda.

Karusselli ja Aisa on kvartalisisesed tänavad, suurem osa liiklusest toimub Karja ja Aia tänava ning Tammsaare puiestee kaudu. Linnavalitsuse liiklusspetsialisti Toomas Tammela sõnutsi näitavad liiklusloenduse andmed, et võrreldes Tammsaare puiestee ja Karja tänavaga on Karusselli tänaval ligemale kolmandiku ja Aisa tänaval pea kahe kolmandiku võrra vähem liiklust. Neid tänavaid kasutavad peamiselt kohalikud elanikud ja puhkajad.

Veebruaris muudeti kolm tänavalõiku ühesuunaliseks. Aia tänavast Strandi poole jääval Karusselli tänava lõigul võib nüüd sõita üksnes Strandi ehk Tammsaare puiestee poole ning Aisa tänava Karjamaa ja Aia tänava vahelisel lõigul ainult Aia tänava poole. Suur-Posti tänaval tehti ühesuunaliseks üksnes Kooli tänava ja Riia maantee vaheline lõik, kus saab sõita Kooli tänavalt Riia maantee poole ja Riia maanteelt Suur-Posti tänavale enam keerata ei tohi.

Linnavalitsus teatas pressiteate vahendusel, et tänavalõikude ühesuunaliseks muutmist soovisid kohalikud elanikud, kes leidsid, et kitsastel tänavatel on kahes suunas ohtlik sõita. Tänava ääres parkivad autod takistasid talvel lumekoristust, suvel on Karusselli ja Aisa tänaval palju puhkajate autosid. Parkivate autode tõttu olid tänavad juba sisuliselt muutunud ühesuunaliseks, edasisõiduks tuli vaba “taskut” otsida.

Tänavatel parkivad autod takistasid Aia tänavalt ja Tammsaare puiesteelt Karusselli või Aisa tänavale keeramist ja sealt väljasõitmist. Peale suuremate tänavatega ristumise on ohtlik ka Karusselli ja Kanali tänava ristmik, kus on samuti kavas liiklusohutust parandada.

Pärast tänavalõikude ühesuunaliseks muutmist leidis osa kohalikest elanikest, et Karusselli ja Aisa tänava võiks kahesuunaliseks tagasi muuta. Neid häiris, et peavad kojusõiduks ringi tegema, ja nad soovitasid kitsastel tänavalõikudel parkimise keelata.

Poolt- ja vastuargumente kaaludes leidis linnavalitsus, et mõistlikum on siiski tänavalõigud ühesuunaliseks jätta. Oma hoovis autode parkimiseks pole kõigil elanikel ja puhkajatel ruumi, kergliiklejate osakaal kasvab ning ühesuunalisel teel on jalgratturitel ja tõukeratastega sõitjatel ohutum parkijatest mööduda. Vastassuunas jalgratta või tõukerattaga sõiduteel sõita ei tohi, see on lubatud üksnes kõnniteel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles