Jäätisekioski arhitektuurikonkursi võitsid tudengid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidutöö fassaadi materjaliks on värvitud ja lakitud vineer, sisustus on valdavalt puidust. Kioski värvilahendus kopeerib šokolaadi- ja vanillijäätist.
Võidutöö fassaadi materjaliks on värvitud ja lakitud vineer, sisustus on valdavalt puidust. Kioski värvilahendus kopeerib šokolaadi- ja vanillijäätist. Foto: PP

Pärnu jäätisekioski arhitektuurikonkursi esimese preemia saanud töö märgusõnaga „Jäätis kuubis“ autorid on Eesti kunstiakadeemia IV kursuse arhitektuuriüliõpilased Gunnar Kurusk ja Tanno Tammesson, selgus võistlusele laekunud tööde autorite nimedega ümbrike avamisel.

Teise preemia saanud töö märgusõnaga „Kihiline“ autor on arhitekt Armin Valter ning kolmanda preemia saanud töö märgusõnaga „Tigu“. „Tigu“ autorid on Kadi Paluoja ja Tanel Teder.

Ergutuspreemia saanud töö märgusõnaga „Pits“ autor on Helen Rebane ning teise ergutuspreemia saanud töö märgusõnaga „Luited“ autorid on Helen Rebane ja Elo Liina Kaivo.

Võistlustöid hindas komisjon, kuhu kuulusid Pärnu linnaarhitekt Karri Tiigisoon, arhitektid Katrin Koov ning Thea Laidvere, Pärnu linnakunstnik Janno Poopuu ja linnavalitsuse planeerimisosakonna arhitekt Maie Kais.

Arhitektuurivõistluse eesmärk oli kujundada välja terviklik arhitektuurne vorm ja stiil, mille kaudu pakutakse jäätist Pärnu kuurorditsoonis ning mujal linnas. Samas peab kioski arhitektuurne lahendus olema koostatud nõnda, et seda saab võimalikult väheste muudatuste ja ümberehitustega kohandada muude kaubagruppide müügiks (lilled, suveniirid jms), et funktsionaalseid variatsioone seoks üldisem arhitektuurne kooskõla.
 
Linnavalitsus jätkab koostööd esimese ja teise preemia saanud tööde autoritega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles