Pärnus saab tulevikus raha eest jõge ja kaldaid koristada

Copy
Kaluriküla asutaja Jakob Kose tahab oma ettevõtmisega olla jätkusuutlikkuse suunanäitaja.
Kaluriküla asutaja Jakob Kose tahab oma ettevõtmisega olla jätkusuutlikkuse suunanäitaja. Foto: Urmas Luik

Mitmeotstarbeline sündmuskeskus, lumesaun ja prügipüük jõelt ühes ökomajutus­teenusega – need ja veel seitse põnevat ideed Pärnumaalt said riigilt kokku üle 1,6 miljoni euro toetust, viimaks ellu uuenduslik tootearendusprojekt.

Toetus on mõeldud uute turis­mitoodete loomiseks ja olemasolevate arendamiseks, et need looksid lisandväärtust, tõstaksid Eesti turismitoodete rahvusvahelist konkurentsivõimet ja aitaksid taastada meie turismi­teenuste ekspordi kriisieelsele tasemele. Toetuse abil arendatavalt tootelt eeldati suunatust otse lõpptarbijale, reisimotivatsiooni loomist või külastusaja pikendamist, eristumist ülejäänud turismitoodetest ning digi- ja rohepöörde suundade järgimist.

Pärnumaalt teenis teiste seas toetuse OÜ Tõnis ja Pojad, mis hakkab pakkuma ökomajutust ühes võimalusega koristada ­Pärnu jõge prügist. Osaühingule kuuluva Fishing Village’i ehk Kaluriküla asutaja kõneisiku Jakob Kose sõnutsi näeks see välja nii, et inimesed saadetakse paadiga jõele ja neile antakse kaasa kummikindad, prügiämbrid, kalastusmagnet ja kahvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles