Professionaalsed muusikud aitavad Pärnu noortel muusat puudutada

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Pärnu muusikakooli õpilased Erik Kala ja William Jamnes valmistusid Pärnu linnaorkestriga kontserdiks “Muusa puudutus”.
Pärnu muusikakooli õpilased Erik Kala ja William Jamnes valmistusid Pärnu linnaorkestriga kontserdiks “Muusa puudutus”. Foto: Erakogu

Sirguvat põlvkonda tabab ühel ja samal õhtul tõeline muusa puudutus, kui linna kolmes kontserdipaigas – Endla Jazzklubis, kontserdimajas ja Eliisabeti kirikus – pakuvad koos oma ala proffidega muusikaelamusi Pärnu musikaalsed noored.

Kolmes kaunis Eestimaa kirikus, sealhulgas Pärnus ja Toris, tuleb Pärnu noorte osalusel sel nädalavahetusel esitlusele pia­nisti ja helilooja Rein Rannapi harva esitatud kontserditsükkel “Hingelinnud I”. Kauni teose toovad kuulajateni naiskoor Kirekeel, neidudekoor Piripiiga, Pärnu kunstide kooli mudilaskoor ja Margrit Kitse laulustuudio vokaalsolistid. Neid saadab instrumentaalansambel, dirigeerivad Aet Vill ja Margrit Kits.

Rannapi muusika, Indrek Hirve tekstid, koorid, vokaalsolistid ja pilliansambel viivad vaataja-kuulaja maagilisele muusika­rännakule. Jutustades hingest, lindudest, hingelindudest ja inglitest, on “Hingelinnud” mõtisklus lihtsusest ja inimlikkusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles