Värvime linnavalitsuse siniseks

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Pärnu linnavalitsuse hoone.
Pärnu linnavalitsuse hoone. Foto: Pärnu linnavalitsus

Minu kodutee viib sageli ­läbi Vanapargi, kuid isegi päikesepaistelisematel päevadel tundub üks selle nurkadest eriti trööstitu – seal, kus asuvad linna­valitsus, turg ja veetorn. Lumisel ajal ja siis, kui puud on lehes, ei ole seda niivõrd märgata, aga neil vahepealseil aegadel ­kevadel ja sügisel, kui pole kumbagi, vahivad seal suures plaanis vastu tohutult sünge linnavalitsuse hoone ning vana ja väsinud veetorn, mille tipus viimased kümme aastat turritas võsastik.

Olen juba mõnda aega arvanud, et seda ­kohta saaks rõõmsamaks ja külalislahkemaks muuta. Nüüd hakkabki see sündima, sest torn on saanud uue omaniku, kes on võsa selle tipus juba maha võtnud ning pannud sinna Eesti ja Ukraina lipud.

Natuke on seal ­olnud babüloonlikust rippuvast aiast kahjugi, sest rohelisel ajal oli see tore elurikkus. Kuid tühja sellest, sest õige pea tahab uus omanik seal ehitama hakata ehk siis ­vähemalt torni poolest saab koht rõõmsamaks. Mul endal oli idee, et eelmise omaniku tegusid ­oodates oleks võinud sinna näiteks kaasava ­eelarvega teha toreda seinamaalingu, aga uue omaniku plaanide valguses pole seda enam vaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles