Galerii Harulduseks muutunud meeskoor tähistas korraga 75., 160. ja 208. verstaposti

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy

Mihkel Lüdigi nimeline meeskoor tähistas laupäeval juubelikontserdiga Pärnu Vanalinna põhikooli aulas rohkem kui ühte Pärnu koorimuusikas märgilist tähtpäeva.

Tänavu 22. jaanuaril möödus 75 aastat meeskoori taasloomisest teise ilmasõja järgses Pärnus. Need mehed, kes laulsid Pärnus koorilaulu enne sõda, laulsid edasi 1947. aastal uuesti kokku tulnud meeskooris. Pärnu meestelaulu seltsi asutamisest 1862 möödub tänavu 160 aastat. Pärnus on mehed kooris laulnud aga juba üle 200 aasta.

“Meeskoor on tõesti vana ja kogu aeg on olnud Pärnus tegelikult üks meeskoor,” tõdes Pärnu Mihkel Lüdigi nimelise meeskoori praegune peadirigent Evelin Mei. 1961. aastal omistati koorile siin kandis sündinud-tegutsenud helilooja ning muusikategelase Mihkel Lüdigi nimi.

Juubelikontsert Vanalinna kooli aulas oli raamistatud meeskooriklassikaga, alustades Miina Härma 1900. aastal Jakob Liivi sõnadele kirjutatud “Meeste laulu” ning Mihkel Lüdigi ja Friedrich Kuhlbarsi “Koiduga” ja lõpetades Gustav Ernesaksa 19. sajandil kogutud rahvalaulutekstile loodud lauluga “Hakkame, mehed, minema”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles