Agressioonisümbolite kasutamine tuleb keelata

Hanno Pevkur
, Riigikogu aseesimees (Reformierakond)
Copy
Georgi lint.
Georgi lint. Foto: Sille Annuk

Ukrainas käib täiemahuline sõda ja see ei jäta meid siin Eestis puudutamata. Riigi esmane ülesanne uues olukorras on tagada meie inimeste turvatunne ning kinnitada, et Eesti riik oskab, suudab ja tahab asjatundlikult käituda. Parlamendi ülesanne on siinjuures kindlustada, et kehtiv õigusruum võimaldaks nendel, kes selleks seatud, seda turvatunnet inimestele tagada.

Seetõttu oleme parlamendis kiirendatud tempos ette võtnud mõningate otseselt Vene agressiooniga Ukrainas seotud küsimuste lahendamise. Need on esmajärjekorras sõja õigustamiseks kasutatavate sümbolite keelamine ja Ukraina vastu sõdima läinud inimeste karistamine.

Samuti ootab järge riigipiiri tugevdamine ja relvalubadega seonduv. Riik peab näitama, et tal on suutlikkus ja oskus end vajadusel kiiresti kehtestada. Need, kes ei soovi demokraatlikus riigikorras elada ja õigustavad või muul moel toetavad agressiooni, inimsusevastaseid kuritegusid ning muid julmusi, mida Venemaa praegu Ukrainas toime paneb, peavad saama kindla signaali: Eesti riik reageerib sellele ja reageerib jõuliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles