Tõnu Taremaa: Eestlane ei kipu väga südant puistama

Raido Keskküla
, arvamustoimetaja
Copy
Eliisabeti koguduse õpetaja Tõnu Taremaa sõnade kohaselt on ülestõusmispühad kirikuaasta kõige olulisem sündmus.
Eliisabeti koguduse õpetaja Tõnu Taremaa sõnade kohaselt on ülestõusmispühad kirikuaasta kõige olulisem sündmus. Foto: Jüri Looring

Elame keerulisel ajal, mil oleme juba pea paar aastat pidanud koroonaviiruse tõttu kapselduma iseendasse. Veebruaris alanud sõjaka naaberriigi vallutussõda Ukrainas puudutab ühel või ­teisel viisil meid kõiki veel karmimal moel. Pärnu Eliisabeti koguduse õpetaja Tõnu Taremaa selgitas ülestõusmispühade eel, et kõik need teemad tulevad kirikulistegi seas jutuks.

Kuidas kirikus praegust keerulist ja rasket aega tunnetatakse? Kas ja kuidas kirikuaasta tähtsaima püha ajal kajastub meie igapäevaelu?

Ikka kajastub. Kuigi olen ise püüdnud neid päevakajalisi teemasid otseselt jutlustesse mitte sisse tuua. Kantsel ­pole päevapoliitika ajamise koht. Jutlus ja kogu teenistus ei saa ka olla nii-öelda jalad maast lahti, millel poleks igapäevaeluga mingit sidet.

Ideaalis on nii, et jutlus puudutab inimest. Ta saab vastuse mingile oma küsimusele või murele. Või hoopis kinnitust või julgustust. Et kui ta kirikust lahkub, on tal midagi sellest teenistusest argiellu kaasa võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles