Arvamus ⟩ Kas öine alkoholimüügi piiramine aitab meid turvalisema elu poole? (2)

Üllar Kütt
, Pärnu politseijaoskonna juht
Copy
Pärast pandeemiaga seotud piirangute lõppemist tõusis öiste pidutsejate tõttu politsei väljakutsete arv.
Pärast pandeemiaga seotud piirangute lõppemist tõusis öiste pidutsejate tõttu politsei väljakutsete arv. Foto: Kristjan Teedema

Politseinikuna näen oma töös iga päev, kuidas alkoholi liigtarvitamine suurendab konflikti ja vägivalla tõenäosust. Alkoholi liigtarvitamisest tekkinud korrarikkumiste ennetamisel on suur roll kohalikul omavalitsusel, mis saab kehtestada piirangud, et alkohol poleks kättesaadav ööpäev läbi. Pärnu linnavalitsusel ongi plaan piirata öist alkoholimüüki meelelahutuskohtades, mis on avatud hommikuni.

Nädalavahetustel on Pärnu kesklinna mitu meelelahutuskohta avatud hommikul kella viieni ja mõni neist veel kauem. Politsei väljakutsete statistika näitab, et südaööst varahommikuni tuleb südalinnas suuremate lõbustusasutustega seotud väljakutseid tavapärasest rohkem, enim on neid reedest pühapäevani. Viimase viie aasta statistika näitab, et 70 protsenti neist vahejuhtumitest toimub 23–7. Sel ajal saab politsei väljakutseid, mis peamiselt on seotud konfliktide ja kaklustega meelelahutuskohtades, avaliku korra rikkumise ja elanike öörahu rikkumisega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles