Galeriid ja retsept ⟩ Ukraina lastehoiu avamisel maiustati õpilaste küpsetatud lihavõttekookidega

Copy

Eile avati Pärnu kesklinnas Ukraina sõjapõgenike lastehoid, kus paari sissetöötamisnädala jooksul on päevast hoidu seni vajanud seitse kolme- kuni viieaastast põnni. Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpilased küpsetasid selleks puhuks sõja eest pakku tulnutele ukraina lihavõtteleiba ehk paskat.

Ukraina sõjapõgenike laste päevakeskus hakkas tasuta hoidu pakkuma mõni nädal tagasi, ent selle pidulikum avamine otsustati teha suurel reedel, kui laste vanematel on rohkem vaba aega. 

Sündmust tulid uudistama needki Ukraina lastega emad, kelle lapsed veel keskuses käinud pole. Näiteks rääkis üks ukrainlanna, et sattus siia jalutuskäigult, kuna nägi uksel emakeelset silti ja sinikollaseid õhupalle.

Sihtasutuse Ukraina Sõjapõgenike Psühhosotsiaalse Kriisiabi Fond eestvedaja Agnes Sirg selgitas, et Õhtu põik 3 majas tegutsev lastehoidu korraldav fond toetub kohalikele eraettevõtetele. “Meil on päevakeskus, et emad saaksid käia töö- ja keelekoolitustel ning lapsed oleksid sel ajal turvaliselt hoitud ja saaksid üksteisega harjuda,” rääkis Sirg. Ta lisas, et tulevikus plaanitakse ruumides korraldada emade tugigruppide kohtumisigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles