Lipu selts tänas Vene gümnaasiumi lipukultuuri kasvatamise eest

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ja Pärnu Vene gümnaasiumi lipud kooli aulas.
Eesti ja Pärnu Vene gümnaasiumi lipud kooli aulas. Foto: Urmas Saard

Eesti lipu seltsi juhatuse liige Tarmo Kruusimäe ütles eilsel kohtumisel vene noortega, et nende lugupidavat suhtumist sinimustvalgesse trikoloori on juba märgatud väljapool Pärnut Tallinnas ja Tartus, samuti haridus- ja teadusministeeriumis.

Eile kohtusid Eesti lipu seltsi juhatuse liikmed Pärnu Vene gümnaasiumi koolinoortega Eesti Vabariigi 94. aastapäevale pühendatud pidulikul ja südamlikul kontsertaktusel, teatas Eesti lipu seltsi tegevjuht Urmas Saard.

Selts tunnustas kooli sinimustvalge lipukultuuri kasvatamise eest ja tänumärgiks kingiti koolile Eesti lipu seltsi logoga klaastahvel, millele on graveeritud tänuavaldus. Eraldi tänukiri kingiti gümnaasiumi direktorile Vladimir Klevtsovile, kes alati on osalenud ühes oma õpilastega Pärnus tähistatavatel Eesti lipu päevadel, aga ka teistel sündmustel, kus on olnud oodatud koolinoorte osavõtt sinimustvalgete lippudega.

Tarmo Kruusimäe tõi näite konkreetsest Tallinna üldharidusõppeasutusest, kus ta on pidanud kooli direktorile pikalt selgitama lipu kasutamise mõtet ja tähtsust. Pärnu Vene gümnaasiumis pole veenmist ega selgitusi kunagi vajatud, sellega on ta eeskujuks Eesti riigikeelsetele üldhariduskoolidelegi.

Vladimir Klevtsov ütles tänukirja ja meenet vastu võttes, et lipukultuuri kasvatamine on osa kodanikuõpetusest.

Varem on samasuguse tänu osaliseks saanud Sindi gümnaasium originaalsete lipukultuuri kasvatamise meetodite rakendamise eest, mis on kogu riigis ainulaadsed. Õppeasutuste kõrval on tänatud veel Sindi avatud noortekeskust ja nimeliselt kümneid noori.

Järgmisena tahab lipu selts eriliselt tänada üht Tallinna kooli ja järge ootavad teisedki koolid, kelle suhtumine Eesti riigi võimsaimasse sümbolisse on suuremat tähelepanu pälvinud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles