Pühade ajal sai viis meest kaela kriminaaluurimise

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Pühade ajal sai politsei andmetel vägivallatseja käe läbi viga kuus inimest.
Pühade ajal sai politsei andmetel vägivallatseja käe läbi viga kuus inimest. Foto: Remo Tõnismäe

Korrakaitsjate hinnangul möödus pikk nädalavahetus Pärnumaal kehalise väärkohtlemise ja avaliku korra raske rikkumise juhtumite arvu poolest paraku tavapäraselt. Kriminaaluurimise sai kaela viis löömameest.

Reedel sai politsei kehalise väärkohtlemise teate Pärnust, kus 22aastane mees lõi elamus tuttavat 47aastast meest, kes sai viga. Politsei pidas noorema mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Laupäeval tuli analoogseid teateid neli – kahel juhul lasti käed käiku nii maal kui linnas.

Põhja-Pärnumaa vallas lõi 49aastane mees talu hoovis tuttavat 32aastast meest ja 59aastane mees korteris tuttavat 42aastast meest. Mõlemad ohvrid said viga. Rusikakangelased peeti  kahtlusalusena kinni.

Kõigi kolme juhtumi asjus alustati kriminaalmenetlust seadusepügala alusel, mis käsitleb kehalist väärkohtlemist. Kaasinimese tervise kahjustamise eest, samuti löömise, peksmise või valu tekitanud muu kehalise väärkohtlemise eest määratakse rahaline karistus või kuni kolmeaastane vangistus.

Pärnus tungiti kaaskodanikele kallale öiste meelelahutusasutuste juures.

Ööklubi Spice juures lõi 56aastane mees 21aastast noormeest, kes sai viga. 

Öölokaal Kassa esisel tänaval lõi 56aastane mees 39- ja 37aastast meest, nemadki said viga. Politsei pidas 56aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. 

“Ehkki juhtumid toimusid üsna samas kohas, siis avaliku korra raskeid rikkumisi ei põhjustanud üks ja sama mees. Tegemist oli kahe eri inimesega, kes mõlemad on 56aastased,” täpsustas PPA pressiesindaja Indrek Hirs.

Linnatänaval rusikatega vehkinud meeste suhtes alustati kriminaalmenetlust avaliku korra raske rikkumise paragrahvi alusel, mille eest karistatakse rahatrahvi või kuni viieaastase vangistusega.

“Ööelu on taas avatud, tuletame meelde, et pidutsedes ei tohi alkoholiga liialdada. Alkoholi ülearu tarbinud inimestel on kahjuks probleemid kiired tekkima,” tõdes Pärnu politseijaoskonna vanemkorrakaitseametnik Liina Pelberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles