Kullas kihutas Inglismaal pjedestaadi kõrgeimale astmele

Joel Kukk
Copy
Pärnu motoklubi krossiäss Harri Kullas kerkis Briti meistrivõistluste sarjas teisele kohale.
Pärnu motoklubi krossiäss Harri Kullas kerkis Briti meistrivõistluste sarjas teisele kohale. Foto: Rauno Kais

Pärnu motoklubi krossiäss Harri Kullas võitis Foxhilli rajal Briti motokrossi meistrisarja teisel etapil MX1 klassis esikoha.

Kvalifikatsioonis parima ringiaja välja sõitnud Kullasele järgnesid Josh Gilbert ja sarja liider Tommy Searle. Esimene võistlussõit õnnestus pärnakal suurepäraselt. Stardi järel haaras ta liidrikoha ja hoidis kõik konkurendid lõpuni enda selja taga. Teisena finišilipu saanud Gilbert kaotas Kullasele kaheksa sekundiga ja kolmas oli Searle.

Teise sõidu start meie mehel nii hästi välja ei tulnud, esimese ringi järel kihutas ta neljandal positsioonil. Samal ajal asus sõitu juhtima Searle. Kullas tegi mõne ringiga kaks möödasõitu, jättes seljataha Dylan Walshi ja Ashton Dickinsoni. Searle kaitses esikohta sõidu lõpuni ja eestlane ületas finišijoone teisena. Kolmandaks tuli Dickinson.

Etapi kokkuvõttes kuulus esikoht 47 punktiga Kullasele. Searle kaotas talle kahe punktiga ja Gilbert oli 40 punktiga kolmas. Kahe etapi järel juhib sarja MX1 klassis 95 punktiga Searle. Kullas tõusis 81 punktiga teiseks ja kolmas on 72 silmaga Simpson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles