VIDEO ⟩ Kristin Tattar pidi aasta esimesel suurvõistlusel leppima teise kohaga

Märt Pilme
, reporter
Copy
Kristin Tattar võitis USA-s teise turniiri järjest.
Kristin Tattar võitis USA-s teise turniiri järjest. Foto: PDGA

Kettagolfar Kristin Tattar tuli esimesel Major’il ehk suurturniiril Champions Cup teiseks.

USAs Georgia osariigis heitles omavahel 40 maailma kettagolfi tippu kuuluvat naist. Mõõduvõtt kestis neli päeva ja igal mängiti üks 18korviline ring.

Tänavu hooaega suurepäraselt alustanud Tattar oli avapäeval kolmas (-3), ent kerkis kahe ringi järel liidriks (-5). Kolmandal võistluspäeval sattus keerulistes ilmaoludes hoogu üks tema peakonkurentidest, viiekordne maailmameister Paige Pierce, kes tegi Tattarist neli viset vähem ja enne otsustavat võistluspäeva olid eestlane ja jänki viigis.

Nüüd oli selge, et võitja tuleb just kahe rivaali seast, sest kolmandat kohta hoidnud ameeriklane Sarah Hokom jäi duost maha juba seitsme viskega.

Viimane ring oli tasavägine: kord juhtis Tattar, kord Pierce, siis oli seis jälle viigis. Viimasele korvile läks Tattar üheviskelises eduseisus, aga lõpp kujunes nõnda dramaatiliseks, et tõi pärnakale pisarad silma.

Tattaril oli võimalus tabada võiduvise, ent keeruline allamäge putt (lähivise, M. P.) umbes 11 meetrilt läks mööda. Mis veel hullem, ketas veeres õnnetult kümne meetri ringist välja. Niisiis pidi Tattar uuesti umbes 11 meetrilt proovima, et põnev heitlus ümbermängimisele viia. Seegi vise läks mööda. Viimaks tegi Pärnumaa parim naissportlane otsustaval rajal seitse viset, Pierce sai hakkama neljaga.

Paige Pierce läks vahetult pärast viimast korvi Kristin Tattarit lohutama.
Paige Pierce läks vahetult pärast viimast korvi Kristin Tattarit lohutama. Foto: Conrad Meyer/Pdga

Pierce’ile oli äsjane 16. Major’i esikoht, mis tõi talle auhinnaraha 8000 dollarit. Tattaril on ette näidata üks suurturniiri võit, kui ta triumfeeris 2019. aasta USA lahtistel meistrivõistlustel. Nüüd teenis pärnakas teise koha eest 4750 dollarit.

Viimane ring (otsustav korv algab alates 3:51.00):

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles