Tuli väljus laste kontrolli alt

Pärnu Postimees
Copy
Eile käisid Pärnumaa päästjad kulupõlengut kustutamas Tori vallas ja Pärnu linnas.
Eile käisid Pärnumaa päästjad kulupõlengut kustutamas Tori vallas ja Pärnu linnas. Foto: Marko Saarm

Eile õhtul käisid päästjad Pärnus Papiniidu tänaval kustutamas võsa vahel paarikümnele ruutmeetrile levinud kulupõlengut.

Kell 17.05 teada antud sündmuse pealtnägijate sõnutsi põhjustasid põlengu tulega mänginud lapsed, kes alguses tuld ise kustutada püüdsid, kuid siis jalga lasid.

Kuu aega tagasi põhjustasid tikkudega mänginud lapsed kulupõlengu Audru kunagise rebasefarmi alal.

Päästjad paluvad vanematel selgitada lastele lahtise tulega seotud ohte ning keelata neil sellega mängimine. Tikke, välgumihkleid ja muud seesugust tuleks hoida pisiperele kättesaamatus kohas.

Päästeameti kommunikatsioonijuht Marek Kiik rõhutas, et päikese ja tuulega kuivanud loodus on väga tuleohtlik. “Päästjatele teevad meelehärmi tulekahjud, mis sageli sütivad hooletust või tuleohutusnõudeid eiravast lõkkepõletamisest. Lõkke süütaja peab tagama, et tuli lõkkeasemelt kaugemale ei leviks,” seletas Kiik ja lisas, et selleks tuleb lõkke ümbrus kuivanud taimestikust puhastada ja võimalusel ümbritseda mineraalse pinnase või kividega. 

Süüdatud lõket tuleb hoolikalt valvata ja hoida käepärast esmased kustutusvahendid. Lahtise tulega tuleb kuiva kuluga looduses olla äärmiselt ettevaatlik. “Väiksemgi säde, hooletult visatud tikk või suitsukoni võib põhjustada ulatusliku maastikutulekahju, mida päästjad kustutavad tunde. Samal ajal võib viibida abi andmine elupäästmist vajavate õnnetuste juures,” selgitas päästeameti esindaja.

Tuulise ilmaga on lõkke süütamine keelatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles