Alpakafarmi pidajad: Me ei jaksanud enam loomade näitamisest keelduda (1)

Copy
Kai ja Kaja vahel on isane alpaka Jimmy. Igal aastal saavad alpakad ühe tähestiku tähe põhjal nimesid. 2019. aasta, mil Jimmy sündis, oli J-tähe aasta ja tänavu on M-tähe aasta.
Kai ja Kaja vahel on isane alpaka Jimmy. Igal aastal saavad alpakad ühe tähestiku tähe põhjal nimesid. 2019. aasta, mil Jimmy sündis, oli J-tähe aasta ja tänavu on M-tähe aasta. Foto: Urmas Luik

Kaja Varmison ja Kai Ødegårds­tuen peavad koos Eesti ainukest alpakafarmi. Kaja on eestlane ja Kai norrakas. 11 aastat tagasi ostsid nad endale Ares talukoha mõttega ­teha sellest majutuskoht. Alpakad võeti sinna villaloomadeks, kuid osutusid selliseks tõmbenumbriks, et neid passiti kaugelt binoklitega. Nii sai alguse turismitalu.

Kui alustades olid talus vaid alpakad, elavad nüüd seal ka laamad, guanakod, kitsed, kanad, jänesed, merisead ja väikest tõugu lambad, kelle seljahari ulatub keskmisele inimesele vaid põlve kõrgusele. Kokku elab talus 169 looma, kelle sekka on arvatud kassid ja koeradki.

Talule tuuri tehes mainib ­perenaine Kaja, et esialgu neil laamasid ei olnud, kuid külalised ajasid sageli alpakad laamadega segi. Seetõttu võetigi laamad, et näidata, kui erinevad nad tegelikult on.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles