vastulause Põllulindude arvukust mõjutab paljuski väikekiskjate rohkus (6)

Riina Maruštšak
, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja keskkonnavaldkonna juht
Copy
Põllulinde ei mõjuta ainult muutused põllumajanduses, vaid ka kisk­jate rohkus, mis Eestis on viimasel ­kahel kümnendil märkimisväärselt tõusnud.
Põllulinde ei mõjuta ainult muutused põllumajanduses, vaid ka kisk­jate rohkus, mis Eestis on viimasel ­kahel kümnendil märkimisväärselt tõusnud. Foto: Arvo Meeks

Eesti põllumajandus-kaubanduskoja vastulause Pärnu Postimehes 20. aprillil ilmunud artiklile “Linnuloendajate tähelepanek: põllulinde on jäänud vähemaks”.

Viimasel ajal on meedias ilmunud mitu artiklit, mille ühisjoon on Eesti põllumajanduse negatiivne sildistamine. Räägitakse intensiivsest maakasutusest ja põldude mürgitamisest. Samal ajal ei kõnele keegi sellest, et viimase 100 aastaga on Eestis põllumajandusmaa pindala drastiliselt vähenenud: pea poole võrra.

Võrreldes 1990. aastaga kasutatakse Eestis praegu 30 protsenti vähem põllumajandusmaad ja teravilja kasvatatakse vaid umbes kümnel protsendil riigi kogupindalast. Seega ei ole põhjendatud viited intensiivselt majandatava põllumajandusmaa osa tõusule.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles