GALERII JA VIDEO Pärnumaalased tegid Võhandu maratonil puhta töö: mehed võitsid rajarekordiga, naised kahe tunniga

Märt Pilme
, reporter
Copy

Teadaolevalt maailma suurim aerutamismaraton, 100 rasket kilomeetrit ja pea tuhat veesõidukit? Pole probleemi, Pärnumaa sportlased panevad kogu ürituse kinni!

17. Võhandu maratonile oli nime kirja pannud 2333 adrenaliinijanulist: 1835 meest ja 398 naist, kes moodustasid 952 paatkonda. Osalejaid oli 24 riigist, seejuures Zimbabwestki.

Finišisse jõudis kevadise suurveega 911 alust ehk 95 protsenti alustanutest. Viimane duo kulges Võru- ja Põlvamaal 22 tundi ja 21 minutit. Pärnumaa parimad läbisid Võrus Tamula järvel alustatu märksa – ligemale kolm korda – kiiremini ja tegid seejuures ajalugu: eales varem poldud triumfeeritud kanuuga ja veel võistluste rekordajaga!

Sellega said hakkama Joosep Karlson ja Andreas Baum (7.24,19), kes edestasid 2019. aasta tippaega pea 20 minutiga. Pärnu Kalevi aerutamisklubi kasvandikud pidasid esikohaduellis kõva võitlust varasemate tšempionidega, leedukate Vaidas Linkeviciuse ja Arūnas Dubauskasega, ent panid viimaks kõva lõpuga süstamehed seitsme minutiga paika.

Paat pudeli eest!

"Organism on nii väsinud, et ei oska õieti isegi magada – väga imelikus šokiseisundis pärast sellist pingutust," nentis Eesti esikanuutaja Karlson võistlusjärgsel päeval, kui oli maganud kaheksa tundi rahutut und. "Oled sa tippsportlane või harrastaja, vahet pole: 100 kilomeetrit on selline distants, mis tapab kõige kõvemadki vennad ära. Kanuu puhul on see pluss, et ainult pool keha on valus, teeme ju ühepoolset liigutust – üks käsi, üks tuhar, üks jalg ... Teine pool on täiesti okei."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles