Mart Sander väntas Ammende villas Agatha Christie stiilis filmi

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Mart Sanderi õudussugemetega krimiloo "Kuues saladus" kohta on öeldud, et see on "Agatha Christie stereoididel", nii palju on selles ootamatuid pöördeid.
Mart Sanderi õudussugemetega krimiloo "Kuues saladus" kohta on öeldud, et see on "Agatha Christie stereoididel", nii palju on selles ootamatuid pöördeid. Foto: Kaader filmist

Tõepoolest, mis oleks, kui Agatha Christie järgmise mõrvaloo sala­dused kooruksid lahti Ammende villas, selle uhke ja suure kamina ees fuajees, kust hargnevad puuvõra kombel maja peale igas ilmakaares ja suunas laiali nii paljud salapärased uksed, siserõdud, trepid?

Volbriööl Haapsalu HÕFFil eelesilinastuv õudussugemetega krimilugu “Kuues saladus” sündis Mart Sanderil just nimelt Agatha Christiele ja Ammende villale mõeldes.

Alles mõni nädal tagasi käisid siin filmivõtted: öösiti, päikeseloojangust päikesetõusuni, nii et režissöörgi päevade kaupa õues ei käinud ja päevavalgust rohkem ei näinud kui vaid kardinate vahelt, sest sündmustik leiab samuti aset öösel. Ja põhiline kogemus, mille Sander filmide tegemisel on saanud, on see, et kõik võtab tohutult aega. Kui tekkiski napp vaba moment, siis kulusid need mõned tunnid tal magamiseks. Seekord siis päevaajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles