Elmar Lepa firma vaidlustas pankroti

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elmar Lepa sõnutsi pole Lepa Kaubakeskus pankrotis, kuna nõudeid firma vastu on poole vähem kui firmal vara.
Elmar Lepa sõnutsi pole Lepa Kaubakeskus pankrotis, kuna nõudeid firma vastu on poole vähem kui firmal vara. Foto: Henn Soodla

Pärnu ärimees Elmar Lepa firma OÜ Lepa Kaubakeskus esitas Tallinna ringkonnakohtule apellatsioonikaebuse Harju maakohtu otsusele, millega kohus oli detsembris välja kuulutanud Lepa Kaubakeskuse pankroti.


Lepa Kaubakeskus pole pankrotiseisus, sest firma varad on võlgadest kaks korda suuremad, väitis Elmar Lepp BNSile.



Lepp rääkis Pärnu Postimehele firma majanduslikku seisu selgitades, et seda võib nimetada pigem makseraskuseks. „Pankadest on praegusel ajal laenu väga raske saada, tuleb otsida erainvestoreid“ ütles ta.



Lepa ütlust mööda võttis Harju maakohus otsuse pankroti kohta vastu tema osaluseta ja tal ei olnud võimalust end kaitsta. „Kohtukutse ei jõudnud minuni õigeaegselt,“ sõnas Lepp. „Loodetavasti avaneb mul võimalus selgitada firma tegelikku majandusseisu ringkonnakohtule.“



Avalduse Lepa Kaubakeskuse pankroti väljakuulutamise kohta esitasid Hans H. Luige firma HHL Rühm, mille nõue ulatub üle kahe miljoni krooni, ja pankrotistunud Betoneks Ehituse OÜ, mis pidi valmis ehitama Lepa kaubanduskeskuse laienduse.



Lepp loodab jätkuvalt juurdeehituse ehitada ja otsib selleks investoreid. „Leping Rimiga, mis seal toidukaupluse pidi avama, on endiselt jõus,“ tähendas Lepp.



BNSi andmetel pidi eile toimuma Lepa Kaubakeskuse esimene võlausaldajate koosolek, kuid see lükkus firma juhatuse liikmete puudumise tõttu edasi. „Olin haige ja mul ei olnud võimalik sellest osa võtta,“ ütles Lepp Pärnu haiglas arsti vastuvõttu oodates telefonitsi lehetoimetusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles