Pildid ⟩ Koidula muuseumi aias avati Pärnu laste joonistuste näitus “Väikese Lolla lood”

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy

Tänavu märtsis-aprillis joonistasid ja maalisid Pärnu lasteaedade vanemate rühmade lapsed oma kuulsa kaaslinlase Lydia Koidula lapsepõlve teemadel. Lydia hüüdnimi väiksena oli Lolla. Nii oli laps ise allkirjastanud oma esimesed kirjaread.

Idee algatajad, Pärnu lasteaednike avastusõppe ja lõimitud keeleõppe ühendused eesotsas Halliki Tammistega panid kõigepealt kirja lastepärased inspiratsioonilood Lydia lapsepõlvest Pärnus. Mitu koolieelikute rühma käis eelnevalt muuseumis kohapealgi Koidula elu ja pärandiga tutvumas ning selle tulemusel valmisid laste eri tehnikates fantaasiateosed.

Näituse idee on inspireeritud uuest lastele mõeldud avastusrajast “Meil aiaäärne tänavas”, kus väike Lydia ehk Lolla viib pere pisemad põnevale teekonnale Koidula muuseumi aias. Avastuste aed avaneb huvilistele emadepäeval, 8. mail.

Välja on pandud üle 100 noore kunstniku tööd, õuenäitus avati Pärnu Raja lasteaia laste esinemisega. Näituse töögrupis osalesid peale Tammiste veel Silja Kaur, Margarita Kask, Kaidi Truus, Tiit Kask ja Elmar Trink.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles