Maalihe ähvardab veeta jätta pool tuhat taime (1)

Karl Hütt
, reporter
Copy
Tamme talu ürdiaia perenaisele Heli Viedehofile teeb enim muret asjaolu, et maalihke tõttu ei saa enam taimi kasta jõeveega ja tiigis võib vett väheks jääda.
Tamme talu ürdiaia perenaisele Heli Viedehofile teeb enim muret asjaolu, et maalihke tõttu ei saa enam taimi kasta jõeveega ja tiigis võib vett väheks jääda. Foto: Urmas Luik

Tamme talu ürdiaia pererahvast Audru jõe kaldal Malda külas tabas 11. veebruari hommikul suur ehmatus, sest elumajast umbes 25 meetri kaugusel toimus viimase kümnendi üks suuremaid maalihkeid pindalaga ligemale 1,6 hektarit. Lihke põhjustasid puurkaevu rajamise tööd.

Nüüd, üle kahe kuu pärast juhtunut, meenutab maalihet päratu auk. See on umbes nelja meetri sügavune ja hõlmab ligemale 250meetrist ala. Sügavikus on siiani puurkaevu rajanud ettevõtte masin ja mimesugused majapidamises kasutatavad tööriistad.

Tamme talu ürdiaia perenaine Heli Viedehof rääkis, et kuna pikalt oli maa liiga märg, algasid alles sel nädalal ürdiaia maa-alal tööd, et maalihke tagajärjel varingu alla jäänud masin kätte saada ja siis nõlv tasandada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles