Kalasadamate päeval käis enim rahvast Japsi kail

Sirle Matt
, reporter
Copy
Japsi kai oli neljanda avatud kalasadamate päeva puhul värske kala tahtjaid täis juba hommikul kella 8 ajal.
Japsi kai oli neljanda avatud kalasadamate päeva puhul värske kala tahtjaid täis juba hommikul kella 8 ajal. Foto: Urmas Luik

Eestis oli eile avatud 24 kalasadamat, mille hulgas Pärnumaa sadamad hiilgasid suure külastajate arvuga.

Kogu Eestis käis maaeluministeeriumi andmetel sadamates ligemale 35 000 külastajat.

Enim külastati Pärnu jõe ääres asuvat Japsi kaid, kust käis läbi  5000 inimest. Huviliste arvult järgnesid Läänemaal Noarootsi vallas asuv Dirhami sadam ligemale 3500 ja meie maakonna Lindi sadam pea 3000 külastusega. Palju huvilisi oli ka Pärnu lähedal Saugas asuvas Fishing Village Kalurikülas ning Peipsi-äärsetes Varnjas ja Kolkjas. Kõigis kolmes viimatinimetatud sadamas käis päeva jooksul 2500 külalist.

Avatud kalasadamate päeval sai külastada 24 kalasadamat üle Eesti. Harjumaalt osalesid Hara ja Tilgu sadam ning Tallinna kalasadam; Hiiumaalt Haldi, Kõrgessaare ja Roograhu sadam; Läänemaalt Dirhami, Puise ja Sviby sadam; Pärnumaalt Japsi, Virtsu, Lindi ja Võiste sadam ning Pärnu Fishing Village; Peipsiäärest Kolkja, Räpina ja Varnja Sadam; Saaremaalt Nasva jõesadam ja Turja sadam; Virumaalt Eisma, Toila ja Võsu sadam ning Võrtsjärvelt Limnoloogiakeskuse ja Valma sadam.

Sadamates olid kohal kalateadlased, kalakokad. Kohapeal sai osaleda käsitöö- ja õpitubades ning käia kalakohvikutes. Külastajate meelt lahutasid paadisõidud ja muusikalised kollektiivid ning lapsi ootasid kalaõpitoad, virtuaalreaalsus, teadusteater ja õngekoolitused.

Avatud kalasadamate päev toimus neljandat korda ning selle korraldasid maaeluministeerium ja kalanduse teabekeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles