VIDEO ⟩ 17aastane kettagolfar näitas Balti tuuril meestelegi koha kätte, Tattar säras taas USAs

Märt Pilme
, reporter
Copy
Mathias Villota otsustas võistelda meeste seas ja pani kogu ürituse kinni.
Mathias Villota otsustas võistelda meeste seas ja pani kogu ürituse kinni. Foto: Gediminas Savickis

Nädalavahetusel maitsesid suvepealinna kettagolfaritest võidurõõmu nii Mathias Villota kui Kristin Tattar.

Leedu pealinnas Vilniuses koguneti selle aasta esimesele Balti tuuri osavõistlusele. Meeste avatud divisjonis näitas 52 sportlase hulgas suurepärast mängu alles 17aastane Villota, kes haaras avapäeval liidripositsiooni ja hoidis seda kolmanda päeva lõpuni.

Viimased üheksa korvi:

Mitmekülgne sportlane, kes kuulub ka Pärnu Vapruse jalgpallimeeskonna meistriliigasatsi, läbis kolm võistluspäeva 173 viskega, mis andis tulemuseks 25 alla par’i. Pärnakas edestas kolme viskega Rasmus Metsamaad ja nelja viskega Mats-Eerik Tõhki. Võidu eest kasseeris Villota 363 eurot.

Mathias Villota.
Mathias Villota. Foto: Gediminas Savickis

Üle 40aastaste masters’ite divisjonis oli siinsetest sportlastest Raimo Kimmel teine, Rene Mengel viies ja Jako Känd kaheksas.

Balti tuuri teine osavõistlus toimub juulis Lätis ja kolmas septembri alguses Pärnumaal Jõulumäel.

Maarjamaa esisportlane Tattar heitles maailma tippudega USAs ja võitis teise profiturniiri järjest. Kui nädal tagasi triumfeeris Pärnumaa parim naissportlane Jonesboro Openil, siis nüüd Dynamic Discs Openil.

Kristin Tattar tõusis USAs taas pjedestaali kõrgeimale astmele.
Kristin Tattar tõusis USAs taas pjedestaali kõrgeimale astmele. Foto: Kevin Huver/dgpt

Kansase osariigis korraldatud mõõduvõtul osales 49 naist ja pärnakas pidas tasavägise heitluse valitseva maailmameistri Catrina Alleniga. Viimaks edestas ta ilmatšempioni ühe viskega. Seejuures mängitakse tänavune MMgi samadel, Kansase radadel.

Tattari selle hooaja teine võistlusreis USAsse kujunes üliedukaks: ehkki esiti pidi ta Major-kategooria turniiril Champions Cup dramaatilise lõpu järel leppima teise kohaga, võitis ta kaks järgmist Pro Touri etappi ja tõusis sarja kokkuvõttes liidriks. Nüüd lendab Tattar Eestisse ja võtab väikse puhkuse, et suvel taas Ameerikasse naasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles