SUUR PILDIGALERII Legendaarse aastajooksu sarja avaetapil silkas 120 spordisõpra

Copy
Vallikäärus tehti algust legendaarse aastajooksu sarjaga.
Vallikäärus tehti algust legendaarse aastajooksu sarjaga. Foto: Elise Saarna

Eile tehti Vallikäärus algust Pärnu aastajooksu sarjaga, mis startis juba 38. hooaega.

Avaetapil silkas 120 spordisõpra: 1,5kilomeetrise põhidistantsi läbis 67 liikujat ja lastejooksudest sai osa 53 mudilast.

Esimesel etapil oli meestest kiireim Martin Tarkpea (4.36,5), kes jättis Jaanus Mäe (4.48,6) ja Kenneth Koorti (5.00,3) teiseks-kolmandaks. Naistest oli väledaim U16 eaklassi sportlane Egle-Eliise Kurg (5.38,3), kes edestas Mirtti Verbitskast (5.46,5) ja Kätlin Maistet (5.57,0).

Esimest korda 1985. aastal organiseeritud ja idamaade kalendrile pühendatud sari toimub tänavu tiigriaasta egiidi all, kutsudes kevadsuvisel hooajal rahvast liikuma – käima või jooksma – suvepealinna kaunitesse paikadesse.

Tänavu lipatakse kokku üheksal korral – kolmes asukohas, igaühes kolm korda. Kui eile alustati Pärnu Vallikäärus, siis hooaja võtab 23. augustil kokku viimane etapp Reiu-Raeküla männikus, kus joostakse viis kilomeetrit. Vahepeal põigatakse randagi, kus mööda liiva silgatakse rannapromenaadi otsast muulini ja tagasi, mis teeb distantsiks kolm kilomeetrit.

Kui varem korraldas legendaarset sarja klubi Tervisesport, siis sellest aastast Pärnu Kahe Silla klubi. Jooksud toimuvad üle nädala teisipäeviti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles