Pärnu pani Rapla kolmandat korda selili ja läheb poolfinaalis Kalev/Cramo vastu

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu Sadama korvpallimeeskond võitis veerandfinaalseerias Rapla Avis Utilitase 3:1.
Pärnu Sadama korvpallimeeskond võitis veerandfinaalseerias Rapla Avis Utilitase 3:1. Foto: Eero Vabamägi

Pärnu Sadama korvpallimeeskond ei andnud Eesti korvpallimeistrivõistluste veerandfinaalseeria neljandas mängus Rapla Avis Utilitasele sõnaõigust, teenis kolmanda võidu ja sammus kindlalt tšempionaadi poolfinaali, kus vastu astub põhiturniiri võitja BC Kalev/Cramo.

Kodus mänginud Rapla meeskond sai kirja kolme punkti väärt avakorvi ja juhtis korra veel neljandal minutil, aga siis haaras juhtohjad enda kätte suvepealinna tiim. Avaveerandi lõpus näitas tabloo Sadama 20:11 edu ja poolajasireeniks oli  Pärnu ees 41:29.

Suurelt vaheajalt tagasi tulles paisus Pärnu eduseis juba 20 punktini (62:42) ja näis, et mäng läheb kindlalt suvepealinlastele, aga siis oli mitu õnnestumist Raplalgi ja 46 sekundit enne veerandaja lõppu kuivas pärnakate edu 12 punktini (65:53) ja peatreener Heiko Rannula võttis aja maha. Viimasel sekundil viskas Robert Valge kolmese joone tagant mööda ja kukkus viset takistada üritanud Tom Kaldre sekkumise järel istuli. Kohtunikud andsid selle eest tehnilise vea Valgele ja Avis Utilitas tegi vabaviskest seisuks 65:54.

Viimase veerandaja hakatuseks pani Rapla sisse kaks kolmest ja vahe kahanes seitsme silmani, kuid kohe vastas Alterique Gilbert pärnakate poolelt samuti kolmepunktiviskega. Hea hoo sisse saanud Rapla eest tulistas Darryl George Tucker juunior veel ühe kolmese sisse ja sai boonuseks vabaviskegi, mis aga mööda läks. Ent seis oli läinud tuliseks: 70:63.

Pärnu tiim tuli mõõnast siiski välja ja kasvatas eeskätt Gilberti ja Valge visetega vahe uuesti turvalise 18 punktini.

Lõpuminuteil edu hoidnud Sadam võitis mängu 86:76.

Pärnu meeskonna suurim korvikütt oli 20 punkti toonud Gilbert. Valge ja Andris Misters viskasid 16 punkti. Rapla parim skoorija oli 17 silmaga Tucker juunior.

Pärnu Sadam läheb laupäeval algavas poolfinaalseerias vastamisi põhiturniiri võitja BC Kalev/Cramoga, kes pääses otse nelja parema sekka. Teises paaris madistavad TalTech ja Tartu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles