Galerii Päästjad nägid Tahkurannas kurja vaeva, et suur roopõleng majadest eemale juhtida

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Tulekahju ohustas elumaju, kuid päästjatel õnnestus tuli neist eemale juhtida.
Tulekahju ohustas elumaju, kuid päästjatel õnnestus tuli neist eemale juhtida. Foto: Päästeamet

Päästeamet sai kella 18 ajal väljakutse Tahkuranna külla, kus teatati pilliroopõlengust. Ohus olid elamudki ja põleng oli kõvasti laienenud, kuid keskööks tulekahju kustutamine lõpetati. Päästjad jätkasid kustutustöödega ka hommikul.

Päästeameti Lääne päästekeskuse valvepressiendaja teatel levis tulekahju Tahkuranna küla lähedale ja ohustas elumaju. Päästjad suunasid tulekahju elumajadest eemale ja elanikke ei pidanud evakueerima. Kella 21.50ks oli tulekahju täies ulatuses päästjate kontrolli all ja päästjad otsisid veel võimalikke tulepesi, kuid keskööks kustutustööd lõpetati. Politseil ja kiirabil lubati sündmuskohalt lahkuda.

Täna hommikul päästjad jätkasid kustutustöödega.

Kokku põles 20 hektarit kulu, pilliroogu ja metsaalust. Suitsusammas paistis ära Pärnussse. 

Päästjad reageerisid põlengule suurte jõududega. Väljakutsele sõitsid Are ja Halinga vabatahtlikud, Häädemeeste, Kilingi-Nõmme, Pärnu, Pärnu-Jaagupi ja Vändra päästekomando ning Taali vabatahtlikud. Sündmusega oli seotud kaheksa põhiautot, neli paakautot, neli UTVd, kolm ATVd, kaks maastikukustutusautot, kolm juhtimisautot, kiirabi ja politseipatrullid.

Tahkuranna põlengu suitsusammas paistis kaugele.
Tahkuranna põlengu suitsusammas paistis kaugele. Foto: Erakogu

Tegu ei olnud nädalavahetuse ainsa kulupõlenguga. Reede pärastlõunal kell 15.53 anti teada, et Paikuse lasteaia juures põles umbes 30 ruutmeetri ulatuses kulu. Päästjad likvideerisid maastikupõlengu kell 16.25.

Laupäeval kella 17.09 ajal käisid päästjad manitsemas lõkkemeistrit, kes oli Pärnus Voorimehe tänaval teinud lõkke kuurile liiga lähedale. Omanik kustutas ümbrust ohustava tulekolde ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles