EMi kuldsed fitnessinaised: välk selgest taevast vs. aastatepikkune töö

Märt Pilme
, reporter
Copy
Kuldsed Karoliina Liitmaa (vasakul) ja Agne Kiviselg ühes treener Ramil Lipuga.
Kuldsed Karoliina Liitmaa (vasakul) ja Agne Kiviselg ühes treener Ramil Lipuga. Foto: Erakogu

Eesti koondis saatis Hispaaniasse Euroopa kulturismi ja fitnessi meistrivõistlustele 32 atleeti, kes kamba peale tõid koju kaheksa medalit. Kullaga naasid vaid pärnakad Agne Kiviselg ja Karoliina Liitmaa.

"Erakordne nädalavahetus!" oli Pärnu klubis Tiim Go Fit kuldset duot juhendav Ramil Lipp eufoorias. "Kaks Euroopa meistritiitlit mõlemalt minu treenitavalt sportlaselt on midagi, mida peab alles lahti mõtestama. Agne on selle tiitli nimel aastaid tööd teinud, lõpuks siis ihaldatud trofee. Karoliina juunioride tiitel oli nagu välk selgest taevast! See tüdruk alles hakkab suuri tegusid tegema ja me kuuleme temast kindlasti veel: tulevik kuulub talle!"

Kiviselg krooniti Euroopa tšempioniks kuni 169sentimeetriste naiste bikiinifitnessis. Teise kulla tõi samal spordialal Liitmaa, kes oli Santa Susannas parim üle 166sentimeetriste juunioride (16–20aastased) hulgas.

Aastaga tippu

Kui Kiviselg on aastaid tipus figureerinud, pole Liitmaal seda võimalust olnud juba vanuse tõttu: nimelt sai pärnakas aprilli lõpus täisealiseks. Ehkki ta on sportlik olnud kogu elu, jõudis ta bikiinifitnessi juurde mullu jaanuaris, kui alustas Lipuga koostööd.

"Olin juba pikemat aega jälginud-imetlenud kulturismi ja fitnessiga tegelevaid sportlasi. Enim võlus mind see, kui tugevat distsipliini ja tahtejõudu see spordiala nõuab, et jõuda tulemusteni," meenutas Liitmaa, kes enne fitnessimaailma sukeldumist tantsis 14 aastat Laine Mägi tantsukoolis ja saavutas säravaid tulemusi nii individuaalselt kui rühmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles