Kohalike meistrite tööd jõuavad järjepanu Surju raamatukokku

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Eha Sarapu selja taha jääb enda tehtud viltimistehnikas seinapilt, tooli seljatoel on aga kiisupea, mis samuti nõelvilditud.
Eha Sarapu selja taha jääb enda tehtud viltimistehnikas seinapilt, tooli seljatoel on aga kiisupea, mis samuti nõelvilditud. Foto: Urmas Luik

Surjulane Eha Sarapu on kohalike hulgas teada käsitöömeister, kes valmistab muinasjutulisi viltimistehnikas diivanipatju, seinapilte ja kiisusid. Tema tööd olid hiljuti vaadata Surju raamatukogus näitusesarja “Minu lemmikud” osana. 

Eha Sarapu nõelvilditud töödest tekitasid raamatukogu juhataja Riita Lillemetsa sõnutsi enim elevust kiisude pead. Näituse pealkiri “Pildid jutustavad” viitas vilditud töödele, millel talutare vana kase varjus, maastikud ja mitmel kasski.

“Hakkan pilti kujundama ise, ma ei võta seda kuskilt ette,” rääkis Sarapu oma kodus, näidates pooleli tööd, millel talle omaselt lilled ja linnuke õisi ümbritseval kaarel. “Nüüd vaatangi, et tegin kaare siit kõveraks, ja mõtlen, et panen siia mõne lehe, et jääks ümaram,” oli meister enda suhtes kriitiline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles