Trall pidas Eesti riigi sünnipäeva

, õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaed Trall tähistas Eesti iseseisvuspäeva.
Lasteaed Trall tähistas Eesti iseseisvuspäeva. Foto: Erakogu

“Täna joonistasin lipu sini-musta-valgega. Panin lipu torni tippu toredasti lehvima! “ Nii algas tore laulukene Pärnu lasteaia Trall Rüblikute rühma esituses vabariigi aastapäeva pidulikul aktusel.

Kogu nädala oli rühmades tehtud ettevalmistusi pidulikuks päevaks. Laulud ja tantsud olid juba paar nädalat varem selgeks õpitud ning rühmade stendid said kaunistatud Eesti Vabariigi sümboolikaga. Ka laste kunstitööd olid pühendatud Eesti Vabariigi 94. aastapäevale.

Iseseisvuspäeva tähistamise eel voolisid rübliku rühma lapsed rukkililli, maalisid Eesti lipu ja meisterdasid kauni rukkilille, mida sai uhkelt aktusel oma käes hoida.

Eesti Vabariigi sünnipäeva tähistati 23. veebruaril lasteaia saalis. Esmalt oli pidu noorematele rühmadele ja hiljem vanema rühma lastele ja õpetajatele. Pidu viisid läbi Naksiku, Ripsiku ja Krati rühma lapsed ning õpetajad, kes olid riietunud kaunitesse Eesti rahvariietesse.

Aktusel kõlasid südamlikud luuleread, mõistatused, laulud, tantsud ja mängud. Lapsed said näidata oma teadmisi Eesti kohta, vastates küsimustele, mida peokorraldajad esitasid. Näiteks küsiti, mis on Eesti kõige tuntum rahvatants. Õige vastus oli kaerajaan. Küsiti sedagi, kuidas eestlasi teisiti kutsutakse. Mõni pisikene käsi tõusis kõrgele ja vastuseks kõlas, et virulasteks.
Veel meeldis lastele väga tantsumäng “Mu isamaa armas“, kus võis lastele peale vaadates tunda, kuidas nende südamed uhkusest ja erutusest sees põksuvad.

Peo lõppedes õnnitleti kõiki kohaletulnuid ja sinimustvalget lippu kõrgel hoides hõisati: “Elagu Eesti!“ Tunne oli ülev. Eesti iseseisvuspäeva tähtsustamine lasteaedades sellisel pidulikul ja rahvuslikul moel tõi kogu Tralli perele sooja tunde südamesse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles