Kevadregatt meelitas Pärnu lahele üle 100 noore merekaru

Joel Kukk
Copy
Pärnu Kevadregatil seilab 69 Optimisti klassi paati.
Pärnu Kevadregatil seilab 69 Optimisti klassi paati. Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Svertpaadipurjetajate traditsioonilisel Kevadregatil seilab Pärnu lahel neljas paadiklassis kokku 111 sportlast Eestist ja Lätist. Esimesel päeval lubasid väga tugev edelatuul ja kõrged lained võistluse korraldajail läbi viia ühe sõidu.

Kuni 16aastaste Optimisti klassis napsasid kaksikvõidu lõunanaabrid: esimesena jõudis finišisse Rihards Plavins, teise koha sai Julius Kaugars ja kolmas oli Pärnu jahtklubi purjespordikooli kasvandik Martin Rahnel. Esikuue hulka mahtusid veel kodulahel seilav Emma Mia Kaar, Ott Richard Hääl Hara seilajate seltsist ja Sten Martin Strand Tallinna jahtklubist.

Klassis ILCA 4 pani oma paremuse maksma pärnakas Andrias Sepp, järgnesid saarlased Meribel Vahstein, Olger Hannes Mets ja Artur Ader. Viienda koha sai Sander Talts Uku Kuuse purjespordikoolist ja kuues oli Pärnu piiga Angeliina Õunap.

ILCA 6 paatide konkurentsis juhib avapäeva järel regatti pealinna noormees Henry Rauniste, talle hingavad kuklasse Pärnu jahtklubi lipu all purjetav Karel Ratnik ja Georg Paomees Saaremaa merispordi seltsist. Ratniku tiimikaaslane Pert Salundi on neljas, kalevlane Richard Marcus Arge viies ja tallinlanna Romi Safin kuues.

Zoom 8 klassis on jäme ots pealinna noorte merekarude käes: avasõidu võitis Kertu Külaots, kannul Sandra Sinivee, Raul Ottesson ja Mari Ottesson. Dagne Aasmaa asub meie parimana viiendal kohal ja kuues on Uku Kuuse õpilane Kaito Haamer.

Pärnu Kevadregatil on kavas kaheksa võistlussõitu ja võitjad selguvad pühapäeva pärastlõunaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles