Koroona seljatanud Talviku naasis EMil edukalt rajale

Märt Pilme
, reporter
Copy
Jörgen-Matthias Talviku.
Jörgen-Matthias Talviku. Foto: Seven One Pictures

Nädalavahetusel sõideti Itaalias Riola Sardo krossirajal EMX 250 klassi Euroopa meistrivõistluste neljas etapp. Kui eelmise etapi pidi Pärnu motoklubi kasvandik Jörgen-Matthias Talviku koroonaviiruse tõttu vahele jätma, siis nüüd oli 19aastane noormees uuesti tsikli seljas ja saavutas raskel liivarajal kaheksanda koha.

Talviku näitas head minekut juba ajasõidus, kui sõitis välja seitsmenda ringiaja.

Esimeses võistlussõidus ei saanud 19aastane pärnakas kuigi head starti ja tuli avaringilt 12ndana. Sõidu edenedes hakkas Talviku kohti parandama: neljandaks ringiks oli ta tõusnud esikümnesse ja läks viimasele ringile juba seitsmendana. Sõidu lõpetas Talviku 30 sportlase hulgas kuuendana.

“Olen haigusest hästi taastunud ja esimeses sõidus selle taha midagi ei jäänud. Vastupidavus oli sõidu lõpus korralik. Start oli kehv, aga tegin kõvasti tööd ja lõpetasin tugeval kuuendal kohal,” kirjutas Talviku oma fännilehel.

Teine start õnnestus motomehel hästi ja Talviku võttis sisse viienda positsiooni. Paraku tuli sõidu lõpuks viis kohta ära anda ja kümnendana lõpetada.

Motomees tõdes, et teine sõit oli väga raske. “Soojendusel tundsin, et energiat pole. Siiski üritasin end stardiks üles kütta, mis algul õnnestuski. Pole eriti minulik, et juba kolmandal-neljandal ringil saan haamri. Ei oska öelda, kas ei taastunud eelnevast päevast või oli selles oma osa äsja läbi põetud koroonal ja palaval ilmal. Sõidu lõpetasin kümnendana, mis ilmselgelt pole tulemus, mille üle rõõmust lakke hüpata, aga arvestades olukorda, ei ole hullu,” rääkis Talviku.

Etapi kokkuvõttes tuli Talviku 26 punktiga kaheksandaks. Võitis itaallane Andrea Bonacorsi (47), kes edestas hollandlast Rick Elzingat (45) ja belglast Lucas Coeneni (40). Nelja etapi kokkuvõttes on Talviku 77 silmaga üheksas.

EMil sõidetakse kokku kümme etappi. Tšempionaat jätkub juunis Prantsusmaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles