Pärnu kossutüdrukud tulid Eesti meistrivõistlustel hõbedale

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu parimaks valitud Jessica Ristimets (palliga) tegi poolfinaalis võimsa kaksikduubli, kui kogus 21 punkti ja 24 lauapalli. Finaalis jäi liidri arvele 20 silma.
Pärnu parimaks valitud Jessica Ristimets (palliga) tegi poolfinaalis võimsa kaksikduubli, kui kogus 21 punkti ja 24 lauapalli. Finaalis jäi liidri arvele 20 silma. Foto: Siim Semiskar

Tüdrukute U14 eaklassi Eesti meistrivõistlused korvpallis kulmineerusid Harjumaal Rae spordikeskuses nelja edukama satsi finaalturniiriga.

Esimeses poolfinaalis alistas põhiturniiri võitja Audentese spordiklubi 84:24 Rapla korvpallikooli. Teises poolfinaalis nägi tasavägisemat mängu, kui vastamisi läksid teisena asetatud TSA Kalev ja kolmas Pärnu spordikool.

Suvepealinna noored alustasid vägevalt ja võitsid poolaja 21 punktiga (38:17). Sama vahe jäi mängu lõpukski, kui tablool säras 71:50. Pärnu eest esitasid võimsa partii kaks pallurit: Meribel Tamsalu kogus 29 punkti, viis lauapalli, neli söötu ja kaheksa vaheltlõiget, Jessica Ristimets lisas 21 silma ja 24 lauapalli. Greete Tamsalu arvele jäi 12 punkti, kümme lauapalli ja viis söötu.

Pärnu peatreener Katrin Kallit tõdes pärast mängu, et finaalikoht tuli väga raskelt.

“Ma ei oodanud seda, see oli väike üllatus – tahtejõuga võitsime. Vastastel sai üks võtmemängijaist kolm–neli nädalat tagasi meiega mängus vigastada ja ta ei realiseerinud oma potentsiaali. Ilmselt oli ta treenimata ja tema panus jäi väiksemaks,” arvas Kallit. “Ideaalsest mängust oli asi kaugel. Meil on tegelikult õiget vanust mängimas vaid kolm tüdrukut, eks nemad ole kandvad jõud. Nooremad peavad omalt poolt abistama.”

Finaalis tuli pärnulannadele vastaseks suurfavoriit Audentese spordiklubi, kes sel hooajal polnud kaotanud ühtki matši. Eurosarjaski osalevad pealinlased ei andnud pärnakatele sõnaõigust ja võitsid 101:39. Pärnu spordikooli parimaks valitud Jessica Ristimets tõi esikohamatšis 20 punkti, kaheksa lauapalli, kuus söötu ja viis vaheltlõiget. Meribel Tamsalu lisas 17 silma.

“Hooajale tagasi vaadates on hõbemedal täielik kingitus. Ma lootsin, et saame nelja hulka, aga et hõbeda võidame, see oli üle ootuste,” tõdes Kallit. “Võtsime selle, mis võtta andis, aga oleksime võinud vähe viisakama finaalmängu pakkuda. Audentes on tubli, neil on palju treenereid ja eks nad seal koondu. Meie peame pusima oma mätta otsas nendega, kes meil on, ja tegema tööd, et neid paremaks saada.”

Pärnu spordikool teenis teise koha.
Pärnu spordikool teenis teise koha. Foto: Siim Semiskar

Katrin Kalliti ja Kalle Kollini juhendatavas Pärnu võistkonnas pälvisid hõbemedali Elle-Mai Hansen, Anneliis Ivanova, Annabel Juckum, Tuule-Haldja Karusoo, Kertu Kivisik, Eleriin Krosstein, Elise Kruusa, Kertu Mitt, Nora Nummert, Gerty-Kai Pajanin, Nora-Liisa Raatsin, Marta Rajaveer, Jessica Ristimets, Greete Tammsalu, Meribel Tamsalu ja Kendra Tuisk.

Pronksi teenis Rapla, kes alistas Kalevi 59:47. U14 eaklassi Eesti meistrivõistlustel heitles kümme tüdrukute tiimi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles