Üle 200 vutifänni nägi Pärnu derbil koguni kümmet väravat

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnumaa derbil said jala valgeks nii Henri Hanson (vasakult), Ander Paabut kui Kristen Saarts.
Pärnumaa derbil said jala valgeks nii Henri Hanson (vasakult), Ander Paabut kui Kristen Saarts. Foto: Mailiis Ollino

Pärnumaa vutitiimidel oli tihe nädalavahetus ja väljakul käisid kõik eri liigatasanditel pallivad satsid.

Kõrgeimal tasemel ehk meistriliigas teenis võidulisa Pärnu Vapruse naiskond, kes kodusel Rannastaadionil alistas 3:2 liiga uustulnuka Tabasalu ja tõusis tabelis neljandaks. 89 pealtvaataja ees skoorisid suvepealinlaste eest Jane Mirjam, Elizaveta Rutkovskaja ja Kristina Bannikova. 

Vapruse meeskond pidi kõrgliigas tunnistama võõral väljakul Tartu Tammeka 3:1 paremust ja jätkab kaheksandal positsioonil. Siinse tiimi eest lõi värava Kristjan Kask. 

Aste madalamal ehk esiliigas sai valusa kaotuse Pärnu jalgpalliklubi (PJK), kes Rannastaadionil jäi Ida-Virumaa Alliance’ile 88. minuti väravast alla 0:1. Igor Prinsi hoolealustel on 13 vooruga võiduarve avamata, viis viiki ja kaheksa kaotust ei anna paremat viimasest kohast.

Selleks hooajaks tugevuselt neljandale tasemele langenud Vändra Vaprus viigistas teises liigas võõral väljakul 1:1 FC Kuressaare duubelrivistusega. Vändrakate eest skooris Kaarel Kaarlimäe. Samas liigas pallib Pärnu Vapruse duubel, kes 2:0 võitis Nõmme Unitedi U21 tiimi. Vaprus on Lõuna ja Lääne piirkonnas 14 tiimi konkurentsis viies, Vändra kuues.

Tugevuselt viiendal tasemel ehk kolmanda liiga Lääne piirkonnas nägi suvepealinna derbit, kui vastamisi läksid Pärnu Tervis ja Pärnu Poseidon. Mõlemad olid seni võitnud kõik viis matši ja paiknesid 12 meeskonna hulgas tabeli tipus. 

Omavaheline lahing meelitas Pärnu kunstmurustaadionile kaasa elama 205 vutifänni. Omaaegsetest meistriliigameestest kubisev Tervis juhtis 65. minutiks koguni 6:0, kui kaks väravat lõi Henri Hanson ja ühe tabamuse lisasid Tõnis Vihmoja, Joosep Sarapuu, Ander Paabut ja Kristen Saarts. Siis saatsid tervislased platsile varumehed ja Poseidon tegi vägeva lõpuspurdi: kaks väravat sai oma nimele Artur Šalda, ühe Romek Kašulin ja Marti Mägi ning nõnda lõppes vutiderbi hokiskooriga 6:4.

Šalda ja Saarts on tänavu löönud kuue mänguga kümme väravat, mis väravaküttide edetabelis reastab nad teiseks-kolmandaks. Hanson on üheksa tabamusega neljas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles