Pärnu jalgpallihall peaks valmima järgmise aasta sügisel

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Pärnu jalgpallihalli ehituse eel on metsatukk juba Härma 3 krundilt kadunud.
Pärnu jalgpallihalli ehituse eel on metsatukk juba Härma 3 krundilt kadunud. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu jalgpallihalli ehitamise riigihanke võitsid osaühing Optimus Ehitus ja aktsiaselts TREF Nord, hall peaks valmima järgmise aasta sügisel.

Jalgpallihalli olid valmis ehitama kaks ühispakkujat ja üks ettevõte. Kõige odavam, 4 746 629 eurot käibemaksuga, oli Optimus Ehituse ja TREF Nordi ühispakkumus.

Jalgpallihalli ehitus on teine etapp Loode-Pärnusse plaanitavast jalgpallikeskusest. Tulevane jalgpallihall asub Härma 3 kinnistul, hiljuti valminud altküttega jalgpalliväljaku kõrval. Projekti kohaselt ehitatakse kinnistule 110 meetrit pikk ja 75 meetrit lai pneomohall ja 267 ruutmeetri suuruse suletud netopinnaga olmehoone. Hoonete ette rajatakse 80 parkimiskohta, halli kahte serva puudega ääristatud sisetee. Istepinke tuleb hoone ümbrusse 11, jalgrattahoidlaid vähemalt 40.

Pneomohalli on kavandatud 100 meetrit pikk ja 64 meetrit lai, FIFA Quality Pro standardile vastav kunstmurukattega jalgpalliväljak, mille ühes servas asub tartaankattega jooksurada. Neli rada on mõeldud 100 meetri jooksu harjutamiseks. 

Olmehoones oleks treenerite ruum, kaks duši- ja neli riietusruumi ning tualetti. Samuti tehno- ja koristusruum.

Kompleksi 4,7 miljoni euro suurusest maksumusest on 1,5 miljonit lubanud tasuda riik. Kultuuriministeeriumilt saadava toetuse andmise üks tingimusi oli, et hall peab asuma kooli või muu haridusasutuse vahetus läheduses ehk umbes 500 meetri kaugusel. Nii saaksid koolid-lasteaiad seal korraldada õppetöödki ja rajatist kasutataks tõhusalt.

Kuna ehitus läheb algul kavandatud 2–2,5 miljonist eurost tunduvalt kallimaks, loodab linnavalitsus, et riik oma toetust suurendab. Kahe ülejäänud pakkuja hind oli võitjatega samas suurusjärgus, seega on 4 746 629  eurot praegusaja reaalne ehitusmaksumus.

Kolmandas etapis on Loode-Pärnu jalgpallikeskusesse mõeldud rajada täismõõtmetes murukattega harjutusväljak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles