Riigikogulased, ka teie valijad tahaksid pommitamisest eluga pääseda

Kadri Paas
, sisejulgeoleku asjatundja (Eesti 200)
Copy
Pommivarjend riigkogu hoone all keldris.
Pommivarjend riigkogu hoone all keldris. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu on viimastel kuudel teinud usinalt tööd. Vastu on võetud mitu avaldust Ukraina toetuseks, Eesti seisukohtade levitamiseks ja Kremli peremehe psühhopaatilise sõja hukkamõistmiseks. Sõja alguses oli siit- ja sealtpoolt kuulda ettepanekuid, et NATO peaks sulgema Ukraina õhuruumi.

Õhuruumi sulgemise õhin läks siiski kiiresti üle, sest selle elluviimine oleks kohe tähendanud NATO riikide sõttaastumist ja -sattumist. Eesti kontekstis tähendanuks see venelaste raketirahet Ämari lennubaasile, Tapale ja Võrule. Algatuseks.

Lääneriigid karmistavad sanktsioone ja keeravad venelastel aina kõvemini kruve kinni. Seni tulutult. Sõja lõppu pole näha. Oleks ka imelik, kui see paistaks, sest needsamad sanktsioone kehtestavad ja retooriliselt otsustavad riigid maksavad iga päev Vene riigikassasse energia eest nõks alla miljardi euro. Iga päev sisuliselt miljard eurot! NATO ja Euroopa riigid õlitavad Vene logisevat sõjamasinat sanktsioonidega võidu. Võrdluseks, Eesti riigieelarve on ligikaudu 13 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles