Kohtualune ähvardas maakohut pommiga

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Pärnu kohtumajale tehtud pommiähvarduse tõttu evakueeriti inimesed hoonetest ja suleti lõhkekeha otsingute ajaks Rüütli tänava lõigud.
Pärnu kohtumajale tehtud pommiähvarduse tõttu evakueeriti inimesed hoonetest ja suleti lõhkekeha otsingute ajaks Rüütli tänava lõigud. Foto: Mailiis Ollino/Pärnu PM

Politsei pidas kiire ja operatiivse töö tulemusena juba samal päeval kinni 30. eluaastates mehe, kes sai kahtlustuse avaliku korra raskes rikkumises ehk kahele Pärnu kohtumajale pommiähvarduse tegemises.

Lääne ringkonnaprokuratuuri prokuröri Marika Salmistu sõnutsi võeti pommiähvarduses kahtlustatav mees täna kohtu loal vahi alla. “Tõendite kogumise käigus selgus üsna pea, et pommiähvarduse taga võis olla mees, kelle suhtes on Pärnu maakohtus pooleli kohtumenetlus,” märkis ta.

​Ähvardajale esitati kahtlustus avaliku korra raskes rikkumises, mille eest võib karistada kuni viieaastase vangistusega. “Kuna kahtlustuse järgi pani ta kuriteo toime juba käimasoleva kriminaalmenetluse ajal, võib prokuratuuri hinnangul kahtlustatava vabadusse jäämisel püsida kuritegude toimepanemise oht. Seetõttu taotlesime kohtult tema vahistamist,“ selgitas Salmistu.​

Seetõttu tuleks oma probleemide lahendamiseks või enda väljaelamiseks leida seaduslik tegevus, mitte põhjustada elanikes hirmu ja sisuliselt raisata politseinike tööaega.

Ago Kärtmann,

​Lääne prefektuuri juhtivuurija

 

​Häirekeskusse tuli kolmapäeval kella 9.30 paiku telefonikõne, milles teatati eesti keeles, et kahes Pärnu kohtumajas on pomm. Politsei hakkas kohe pärast kõnet helistaja tuvastamiseks tõendeid koguma ja reageeris sündmusele suurte jõududega: piiras kohtumajad ümber, evakueeris mõlemast hoonest kõik inimesed ja demineerijad kontrollisid ruumid üle.

Ligemale kolm tundi pärast pommiähvardust ja majade põhjalikku kontrolli oli kindel, et lõhkekeha ega ohtu inimestele ei ole.

Politsei kontrollis koera kaasabil nii kohtumaju kui nende ümbrust.
Politsei kontrollis koera kaasabil nii kohtumaju kui nende ümbrust. Foto: Mailiis Ollino/pärnu Pm

​Lääne prefektuuri juhtuurija Ago Kärtmanni väitel on pommiähvardus sõltumata motiivist äärmiselt vastutustundetu tegu. „Pommiähvarduste lahendamisele reageerib politsei alati täie tõsidusega, sest me ei tea kunagi enne kontrollimist, kas tegemist on rumala nalja või pahatahtliku valega või on ähvardajal tõsi taga,” rääkis ta. Ähvardusele järgneb hoonetest evakueerimine, tänavate piiramine, eri õiguskaitseasutuste ressursi suunamine ja senise praktika alusel kahtlustatava tabamine.

​“Seetõttu tuleks oma probleemide lahendamiseks või enda väljaelamiseks leida seaduslik tegevus, selle asemel et põhjustada elanikes hirmu ja raisata politseinike tööaega, kui samal ajal võib keegi kusagil mujal päriselt abi vajada,” ütles Kärtmann.

Kahtlustatav võeti vahi alla esialgu kuni kaheks kuuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles