Professionaalne korrastaja Marie Pärkma: Hoian mälestusi endas, mitte asjades

Annika Auväärt
Copy
Oskuslik planeerimine ja korrastatud kodu tagavad Marie Pärkmale, et ta saab oma aega otstarbekamalt kasutada, näiteks olla õhtupoolikul täielikult laste päralt.
Oskuslik planeerimine ja korrastatud kodu tagavad Marie Pärkmale, et ta saab oma aega otstarbekamalt kasutada, näiteks olla õhtupoolikul täielikult laste päralt. Foto: Mailiis Ollino

Unistab suurelt, fännab Jaapani korrastusmeetodit, sügavkülmutab hapukoort, tõuseb enne päikest, tinistab rokkbändis bassi, korrastab kodusid ja elusid – see on Sindist pärit Marie Pärkma. Mõne aja eest loobus kahe lapse ema klassikalisest üheksast viieni tööst. Nüüd on ta professionaalne korrastaja, kelle inspireerivatel Instagrami postitustel on üle kümne tuhande jälgija.

Peale korrastamise räägime töö ja pereelu ühitamisest, kui kontor on kodu, samuti sellest, mille ees Pärkma emana vastutust tunneb, ja kes on noore naise eeskujud. Pärkma avaldab, millised piirangud ta endale peale pani. Miks ta uudiseid ei loe? Mille jaoks tal tänu korrastatusele nüüd rohkem aega jagub?

Pärkma sõnutsi on korrastamine nakkav. Ja mulle tundub, et selleks ei ole tarvis otsekontakti. Seega hoiatan, innustavat usutlustki lugedes võib selle nakkuse saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles