Motospordi fännid nautisid ringraja ääres põnevat võidukihutamist

Joel Kukk
Copy
Pärnu noormees Hugo-Brent Freimann suutis Supersport 300 klassi ülipõnevas esikohaheitluses oma paremuse maksma panna.
Pärnu noormees Hugo-Brent Freimann suutis Supersport 300 klassi ülipõnevas esikohaheitluses oma paremuse maksma panna. Foto: Vihur Motosport

Nädalavahetusel kihutasid Pärnus Porsche ringrajal Eesti meistri- ja karikavõistluste avaetapil Eesti, Soome, Läti, Poola ja Leedu motosportlased ja paremus selgus üheksas masinaklassis.

Noorte motosportlaste klassis Supersport 300 käis stardisignaalist finišilipu langemiseni meeliköitev esikohaheitlus kolme Pärnu Vihuri motoklubi kasvandiku vahel. Yamahasid taltsutavad Hugo-Brent Freimann, Selyn Kazakova ja Silvester Sarapik kihutasid kümme ringi, ratas rattas omavahel kohti vahetades. Lõpuks pani Freimann oma ülinapi paremuse maksma ja lõpetas esimesena, kannul Kazakova ja Sarapik.

Kõige kiiremate tsiklite Superbike-klassis oodati Eesti ringrajaässa Hanno Veldi esikohaduelli kiire leedulase Šarunas Pladasega, paraku hakkas eestlase Aprilia tõrkuma ja üks favoriite pidi leppima kohaga võistlejaterivi lõpus. Etapi võitnud Pladase järel tuiskas üle lõpujoone lõunanaaber Garijs Rožkalns Yamahal ja kolmanda auhinna teenis üllatusmees Madis Vestel Suzukil.

Superstock 600 konkurentsis pani oma paremuse maksma lätlane Gints Apinis, teiseks tuli põhjanaaber Olli Konttinen ja kolmandana lõpetas Jonas Stankunas Leedust.

Teise võistluspäeva üks põnevamaid võidukihutamisi oli C1200 ja C600 klassi ühine sõit, kus stardijoonele rivistus 23 meest. Suuremate tsiklite klassis nautis võidurõõmu mullu rahvaliigas puhta töö teinud Sander Telve, järgnesid Tomas Rozenas Leedust ja Gatis Grozgalis Lätist. Väiksema kubatuuriga mootorratastel kihutanud sportlastest oli parim üldarvestuses kolmandana lõpetanud Rain Leenpalu, teise auhinna viis Poola Pawel Stefaniuk ja kolmas oli lätlane Alfreds Lazdins.

B1200 klassis said pealtvaatajad taas nautida ohtralt möödasõite. Teisest stardirivist lähte saanud Jarmo Kivi haaras liidrikoha ja hoidis seda lõpuni. Pjedestaali teise astme hõivas Läti meister Maris Grivins ja kolmandaks tuli kvalifikatsioonis parima aja välja sõitnud Evgeny Lavrinenko Vihuri tiimist.

Külgvankrite klassis, kus meistrivõistluste punkte jahtis kuus ekipaaži, panid oma paremuse maksma Saksamaa meistrivõistluste auhinnakohti sihtivad Eero Pärm ja Lauri Lipstok. Pjedestaali madalamad astmed kuulusid soomlastele: teiseks tulid Petri Makkula ja Jaana Soppa ning kolmanda koha saavutasid Markku Artiola ja Matti Liekari.

Kõige väiksemate ringrajasõitjate klassis MiniGP kihutas esimesena finišisse Robin Robert Mooses Eesti motospordi akadeemiast, kannul Vihuri klubi poisid Oskar Kärg, Sander Vahtramäe ja oma elu esimesel võistlusel startinud Herman Mihkelson. Vihurmoto rahvaliigas olid kolm kiiremat Aleksei Gorjatsev, Arvis Briedins ja Vladislav Strekatš.

Eesti meistri- ja karikavõistluste järgmine etapp sõidetakse 18. juunil taas Porsche Ringil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles