GALERII ⟩ Eesti edukaima vutikoondise peatreener peab nelja ametit

Copy

Eesti meeste rannajalgpalli koondise pärnakast peatreener Aleksei Galkin võib uhkusega öelda, et tema juhendab Maarjamaa kõrgeimal tasemel pallivat vutisatsi.

Eesti rannajalgpallikoondis tegi mullu Portugalis ajalugu, kui alistas B-divisjoni finaalis 4:3 Türgi ja tõusis esimest korda A-divisjoni ehk Euroopa 12 parema koondise hulka. Tiimi juhendas Galkin ja väravasuul hiilgas peatreeneri kaaslinlane Rauno Rahnik.

"Eesti jalgpalli liidu egiidi all on nüüd vähemalt üks koondis, kes jõudis tippude tippu," rõõmustas Galkin.

Sel nädalavahetusel oli samad mehed – Galkin ja Rahnik – kodulinnas, kui Eesti koondis võõrustas suvepealinna plaažil sõprusmängudes Tšehhit, Taanit ja Lätit. Avapäeval võideti tšehhe 9:7, teisel kaotati taanlastele 3:5 ja turniirile pandi võidukas punkt pühapäeval, kui lõunanaabrid alistati 3:2.

Kolmepäevane turniir Pärnus oli viimane eksam suviseks aasta tippsündmuseks: euroliiga A-divisjoni põhiturniir peetakse tänavu 30. juunist 3. juulini Portugalis.

Poolik koosseis

Eesti rannakoondis paikneb maailma edetabelis 101 satsi hulgas 42. tabelireal. Äsjastest vastastest on Tšehhi kuus kohta kõrgemal, Taani 58. ja Läti 82.

"Kodupubliku ees oli eesmärk ikka kõik mängud võita," tunnistas Galkin. "Hoopis teine tunne on mängida, kui fännid toetavad – kuues mees platsil!"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles