Intervjuu: Uued tuuled on teretulnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PJK naiskonna treener Jüri Saar.
PJK naiskonna treener Jüri Saar. Foto: Urmas Luik

Eesti jalgpalliliit sõlmis inglaste Keith Boanase ja Peter McGoverniga lepingu, mille kohaselt nad hakkavad üles ehitama siinset õrnema soo amatöörjalgpalli süsteemi. Kuidas teie seda otsust kommenteerite?

PJK naiskonna treener Jüri Saar: Igati positiivne otsus, mis lubab loota, et lõpuks ometi hakatakse Eestis naiste jalgpallile tähelepanu pöörama. Seni satuvad meie tegemised väga harva ajalehtedesse, televisioonist ja raadiost rääkimata.



Tean niipalju, et inglased tahavad külastada kõiki klubisid, ja ootan huviga nendega kohtumist. Usun, et suure jalgpalliriigi treenerid toovad endaga kaasa uusi tuuli.



Kui palju Pärnu jalgpalliklubi naiskondi eelmisel hooajal Eesti liigades mängis?


Meie klubi oli esindatud neljas liigas. Meistriliigas mängiv esindusnaiskond võitis mullu Eesti meistrivõistlustel hõbemedali ja sama saavutusega saime hakkama nii esiliigas kui D-klassi tüdrukute seas. Kõige tublimad olid Pärnu jalgpalliklubi A-klassi neiud, kes lõpetasid hooaja kuldmedalitega.



B-klassi turniiril mänginud Vapruse naiskonda tugevdas kolm meie klubi neidu ja neli Vapruse mängijat esindas meie klubi A-klassi turniiril.



Kas majanduslangus võib hakata Pärnu naiskondade tulevikku ohustama?


Pärnu jalgpalliklubi president Helmut Hunt ütles mulle, et praeguse seisuga peaks uue hooaja eelarvele rahaline kate olema. Minu ülesanne on kõigi nelja naiskonnaga töötada. Oleme püüdnud teha oma võimaluste juures nii palju, kui suudame.



Milliste probleemidega tuleb teil kõige rohkem maadelda?


Pärnu ja teiste väikeste linnade häda on selles, et pärast gümnaasiumi lõpetamist lähevad paljud sportlased kas Tallinna või Tartu kõrgkoolidesse õppima. Tervelt üksteist meie esindusnaiskonna mängijat õpib ja treenib praegu pealinnas.



Kui tähtis on naiste jalgpallis põlvkondade järjepidevus?


Väga tähtis. Usun, et õige varsti näeme väljakul nende naiste tütreid, kes otsustasid 15-20 aastat tagasi hakata tõsiselt jalgpalli mängima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles