Noored purjetajad hoidsid kodulinna spordiau kõrgel

Joel Kukk
Copy
Pärnu noormees Martin Rahnel pani Kuldseekli regatil oma paremuse veenva ülekaaluga maksma.
Pärnu noormees Martin Rahnel pani Kuldseekli regatil oma paremuse veenva ülekaaluga maksma. Foto: Pärnu jahtklubi

Pärnu jahtklubi purjespordikooli kasvandikud võitsid Tallinnas Taavi Oru mälestusvõistlusel Kuldseekli regatil kaks esimest ja ühe kolmanda auhinna.

Eesti vanima laste purjetamisvõistluse ajalugu ulatub aastasse 1966, kui Kalevi jahtklubi treener Taavi Org korraldas noortele merekarudele esimest korda mitmevõistluse, kus omavahel võetakse mõõtu ujumises, krossijooksus ja purjetamises.

Kolme ala kokkuvõttes oli 89 konkurendi seas kindlalt parim pärnakas Martin Rahnel, kes võitis 600 meetri pikkuse jooksu, seilas kõigis kolmes sõidus esimesena finišisse ja saavutas 50 meetri ujumises viienda koha. Teise pjedestaalikoha hõivas Genri Mihhalap Uku Kuuse purjespordikoolist ja kolmandaks tuli tänu edukale purjetamisele tüdrukute võitja Laura Marii Taggu Pärnu jahtklubist. Esikolmikule järgnesid kalevlanna Helena Lee Kangur, Pärtel Ojasalu Tallinnast ja pärnulanna Leene Väliste.

Karl Oskar Vare sai kaheksanda koha, Liise-Kärt Liiber oli 13., Daniel Johan Andres Õunap 17., Sharon Peetrimäe 20., Lisanna Kasenurm 53. ja Elisabeth Veenpere 59.

Võistluspäev pidi jätkuma purjetamisega, aga tuul oli liiga tugev ja sel päeval sõite kirja ei saadud.

Elise Umb, Pärnu jahtklubi purjespordikooli peatreener

“Võistlus algas reedel jooksmisega, kus Karl Oskar saavutas kolmanda koha ja meie tüdrukutest oli viienda kohaga parim Leene,” rääkis Pirital pärnakaid juhendanud suvepealinna purjespordikooli peatreener Elise Umb.

Laupäeva hommikul jätkus mitmevõistlus ujumisega. “Meie piigadest oli neljanda kohaga edukaim Leene. Võistluspäev pidi jätkuma purjetamisega, aga tuul oli liiga tugev ja sel päeval sõite kirja ei saadud,” selgitas Umb.

Pühapäevaks ilm oluliselt ei muutunud, kuid see oli meelepärane meie tugevamatele sportlastele. “Väiksemate kogemustega purjetajatele seevastu käis võistlus karmil merel üle jõu ja tervelt 37 purjetajat ei saanud tulemust kirja,” nentis peatreener.

Eeloleval nädalavahetusel seilavad noored merekarud Saaremaal Eesti karikasarja esimesel etapil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles