Tori kool jagas Juta Musta stipendiumi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tori põhikool tähistas Eesti Vabariigi 94. aastapäeva uurimiskonverentsiga ja andis parimatele üle Juta Musta nimelise stipendiumi.

Kooli direktori Pille Usina sõnade kohaselt koostasid seitsmendikud õpetaja Kaja Maripuu juhendamisel looduslooalased tööd ja üheksandikud tegid Tiit Tammela juhendamisel uurimusi lähiajaloost. Parimale oli välja pandud Juta Musta nimeline stipendium.

Uurimistööde hindamiskomisjon otsustas jagada Juta Musta nimelise stipendiumi (240 eurot) võrdselt 7. klassi õpilaste vahel. Selle pälvisid Tanel Kask, Siret Jõgiste, Karol Kaldoja ja Aksel Borkvel. 9. klassi õpilase Ivo Leesari tööd „Moskva olümpiamängud 1980“ tunnustati kooli mälestusesemega. Stipendiumi andis üle Kadri Simson.

Kodu-uurimisele Tori koolis pani aluse Juta Must. Temanimelise stipendiumifondi asutasid tema poeg, ajaloolane ja poliitik Aadu Must, ning lapselaps, riigikogu liige Kadri Simson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles