Reportaaž Sündmustihe Kihnu valla 30. sünnipäev lõppes aovalges

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Kukerpillidega koos esitas Kihnu Virve pereansambel rahvalikuks kujunenud laulu “Mere pidu”.
Kukerpillidega koos esitas Kihnu Virve pereansambel rahvalikuks kujunenud laulu “Mere pidu”. Foto: Silvia Paluoja

Munalaiu sadamas lõõtsub luuni läbilõikav tuul, ettenägelikumad Kihnu Virvele suundujad on ennast pakkinud talvejopesse, nagu ei olekski lehekuu 21. päev. Laevatekk täitub sõidukite, salong reisijatega. Miskipärast on viimse kohani väljamüüdud alusel kaks korda kolm istet remondis ja ees keelupael.

Järgmisel hommikul mandrile naastes on istmed ikka veel kasutud, ju siis on vaja kapitaalset tööd. Aga saarele sõitjate hulgas on külakosti viijad Märjamaalt: segakoori Rello naised-mehed võtavad laulu üles ja kui repertuaar jõuab rahvaliku “Valged kajakad kisavad rannal ...” hakkab laululooja Kihnu Virve raudne nimekaim kergelt õõtsuma, sest “meri on, meri jääb, meri olema peab”.

Ja siis tormavad Kihnu-poolsele päikesetekile need, kes kiiremad. Telefonid ja kaamerad pildistamisvalmis, sest UNESCO vaimse kultuuripärandi nimekirja kantud maalapike keset Liivi lahte tervitab tulijaid ehtkihnulikult. Ruudulistes suurrättides naised teevad kai peal paar tantsu. Kuvandit mootorratastega kimavatest Kihnu naistest süvendavad Reena, Kätlin ja Raili, kelle külgkorvide taaskäivitamisele elavad kaskede ja Kihnu valla ilmakaari tähistava kaheksaharulise tähelipuga ehitud autokastis rõõmsalt kaasa Läti turistid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles