GALERII ⟩ Pärnu Sadam võitis rekordpubliku ees ajaloo esimese Eesti meistritiitli!

Copy

Tund enne Pärnu ja Tartu kolmandat lahingut olid suvepealinna spordihalli parkla kõik kohad juba hõivatud ja saali ukse taga lookles järjekord.

Õnneks oli fännidel teada, et suurel kossupäeval tuleb pilet osta eelmüügist, ja nõnda läks saba kiiresti. 55 minutit enne lahtihüpet olid magusaimad kohad võetud ja kümme minutit hiljem saal täis. Mõni julge pärnakas võis koha leida vaid Tartu sektorist, kus silma järgi oli sadakond külalist.

Õhus oli pinget, meeldivat ärevustki. Võis ju 2006. aastal loodud Pärnu sats teha ajalugu ja võita klubi esimese koduse meistritiitli. Viljakas pinnas oli selleks igatahes loodud: alustades ammustest Mait Käbini pingutustest kuni praeguseni, poolfinaalis Kalev/Cramo 0:2 kaotusseisust purustamiseni ja tartlaste kahes mängus (93:88 ja 69:68) alistamiseni. Üks võit oli puudu!  

Pileteid müüdi mängule 2010. Sinna võis julgelt juurde panna paarsada priipääsmega toetajat või last. 20 minutit enne palli õhku viskamist olid poolehoidjad hõivanud juba kõik trepid-vahekäigud ja tagumised seisukohadki. Mõni tänase matši mõistes hilineja pidi tõusma kikivarvule, et näha, kas eelmise matši traumaga vahele jätnud Alterique Gilbert teeb ikka soojendust kaasa. Jah, meie kinniteibitud reiega mängujuht oli rivis ja tegi täitsa äkilisi liigutusi. 

Ütlen ausalt, kui tuled maha võeti ja Pärnu kossutiim Rammsteini “Du Hasti” saatel platsile jooksis, tuli kananahk ihule. Ja kui fännidele teatati, et keskmängija Karl-Martin Kase perre sündis äsja pisipoeg Lucas, läks möll käima! Tartu ja Pärnu fännid hakkasid võidu trummi peksma ja võite ise arvata, kes peale jäid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles