Taskuhääling Pärnu Sadama fännid peavad võidu võtmeks tahtejõudu

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Pärnu Sadama korvpallimeeskonna poolehoidjad Jaan Allik, Merike Tuhkanen ja Margus Anbus tõdesid, et poetasid lõpuvile kõlades pisara.
Pärnu Sadama korvpallimeeskonna poolehoidjad Jaan Allik, Merike Tuhkanen ja Margus Anbus tõdesid, et poetasid lõpuvile kõlades pisara. Foto: Urmas Luik

Viimased nädalad on Pärnus hingatud korvpalli rütmis. Eile õhtul sai see võiduka punkti, kui Pärnu Sadam võitis kolmandas finaalmängus Tartu Ülikool Maks ja Mooritsat. Intervjuudest on kõlama jäänud, et Pärnu korvpallimeeskonna võidu võtmeks on olnud ühtse perekonna tunne. Üks osa sellest perekonnast, kes eile häälekalt kaasa elades kuldset võitu maitsesid, ehk fännid olid sel korral taskuhäälingu “Sõnu ei söö” saatekülalisteks.

Eile õhtulgi oma lemmikutele saalis valjuhäälselt kaasa elanud Jaan Allik, Margus Anbus ja Merike Tuhkanen tõdesid justkui ühest suust, et und väga kergesti ei tulnud. Õnnitlusi tuli Pärnu fännidele teistegi klubide poolehoidjate seast üle Eesti.

Lõpuvile kõlades tuli ka fännidel pisar silma. “Sai eile restoranis räägitud ja paljudele pole see veel kohale jõudnudki,” lausus Anbus.

Pärnu meeskonna kõige kauasem poolehoidja oli saatekülaliste seas Anbus, kelle fänniteekond algas sel ajal, kui klubi juhiks oli Mait Käbin ja mängud toimusid kesklinna koolide võimlas.

Merike Tuhkaneni teekond algas 2013/2014 hooajal, kui mees kutsus teda kaasa, kuid algul otsis ta endale mängude ajaks teisi tegevusi. Ühel hetkel aga oli ta saalis ja 2014. aasta sügisest on olnud mängudel kohal.

Kolmest saatekülalisest oli Jaan Allik fänniklubiga kõige hilisem liituja. Tema sattus Tartu Rocki tulihingelise poolehoidjana pärnakate mängule tänu oma tütrele, kellel oli vaja teha koolitöö spordivõistluse külastamisest. Pärast seda kirjutas ta sotsiaalmeediasse mängu ülevaate, mis läks viraalseks ja sealtpeale hakkas korvpallihaigus levima.

Tuhkaneni arvates oli Pärnu meeskonna edu võtmeks nende tahe. “Mida hooaja lõpu poole, siis tahet teha ei mõjutanud isegi haigused ega vigastused,” lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles