Senine Venemaa koondise peatreener asub juhendama eestlasi

Pärnu Postimees
Copy
Eesti läbi aegade üks paremaid rannavõrkpallureid Rivo Vesik hakkab juhendama koduriigi koondist.
Eesti läbi aegade üks paremaid rannavõrkpallureid Rivo Vesik hakkab juhendama koduriigi koondist. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti läbi aegade üks paremaid rannavõrkpallureid Rivo Vesik asub tööle Eesti rannavõrkpalli koondise peatreenerina.

Seni pikalt Venemaa koondisega töötanud Vesik tunnistas, et uus amet paneb ta proovile, ent pakub põnevust.

“Ma pole kunagi sellist tööd teinud – ise mingit süsteemi üles ehitanud – ja see on põnev. Algul arvasin, et minul on selles rollis olla natuke vara, aga eks tule ära proovida, kui võimalus avanes,” rääkis Vesik oma uuest rollist võrkpalliliidu kodulehel. “Kõige ägedam on see, et mängijate valmidus asju teha on olemas. Heameelt teeb, et kõik, kes rannavõrkpalli tõsisemalt mängivad, teevad seda südamega ja on valmis sellesse palju panustama.”

Vesiku sõnutsi näeks koostöö ideaalis välja nii, et Eesti koondis koosneb olenevalt võimalustest ja hetkeolukorrast vähemalt kahest mees- ja kahest naispaarist. Kui mängijaid on vähem, moodustavad koondise kas kokku neli või kuus võistkonda, aga nad ei ole jaotatud eraldi meeste ja naiste koondiseks.

“Aitan kõiki paare võimaluste piires, osale keskendun rohkem, sest näiteks meie esipaaril Kusti Nõlvakul ja Mart Tiisaarel on oma treener,” seletas Vesik, kes juhendab Rasmus Meiust ja Kaur Erik Kaisi, Liisa Soometsa ja Heleene Hollast ning Liisa-Lotta Jürgensoni ja Eva Liisa Kuivoneni. “Koondiselt on mängijatele garanteeritud mingid tugiteenused, näiteks füsio, laagrid, kus kogu koondis koos treenib. Ideaalis on meil kolm meeste- ja kolm naistepaari ja mõlemal kolmikul peale minu veel üks treener abiks. Samuti tuleks koondisega liita Audentese rannavõrkpallurid, kes seal uuest aastast õppima asuvad,” kirjeldas Eesti koondise peatreener tulevikuvisiooni.

Võrkpalli liit sõlmis Vesikuga 1+1-lepingu. Alaliidu peasekretär Helen Veermäe loodab sellest koostööst Eesti rannavõrkpalli uut tõusu.

“Rivo Vesik on kahtlemata õige inimene Eesti rannavõrkpalli arendama. Tal on nii mängija kui treenerina väga suured kogemused ja hea meel on tõdeda, et nüüd saame neid ala arengu heaks rakendada. Rivolt on kindlasti palju õppida teistel Eesti treeneritel ja ma loodan, et nad kasutavad selle võimaluse ka ära ning suhtlevad Rivoga, et ise areneda,” lausus Veermäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles