Keelpillimäng on Pärnus tasemel

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Viiul Kihnu muuseumis.
Viiul Kihnu muuseumis. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu regiooni muusikakoolide keelpilliõpilaste konkursil pälvisid Pärnu noored muusikud hulgaliselt auhinnakohti, konkursi kõige paremateks mängijateks nimetas žürii Triin Veissmanni ja Martin Männi.

Viiuliõpilaste esimeses vanuseastmes saavutas Maire Varma õpilane Triin Veissmann esikoha ja Maria Mänd (õpetaja Tatjana Günter) teise koha. Mõlemat ootab nüüd ees lindistusvoor, mille alusel valitakse esinejad lõppvooru. Elbe Reiter (Anu Mänd) sai kolmanda koha ja Liisa Kiviselg (Tatjana Günter) eripreemia parima pala esituse eest. Teises vanusegrupis oli kolmas Gerita Sein (Maire Varma).

Vioolamängijatest võttis neljandas vanusegrupis võistelnud Siim Verlin vastu kolmanda koha ja tedagi ootab ees lindistusvoor.

Kitarrimängijatest oli esimeses vanusegrupis parim Marek Taltsi õpilane Tuuli Tamm, kes läheb lindistusvooru.

Tšellomängijate kolmanda vanusegrupi võitjaks tuli Martin Mänd (Heli Sommer), teise vanusegrupi kolmanda koha sai Kristo Kutan (Irina Matveus) ja esimeses vanusegrupis oli eripreemia vääriline Erik Viik (Irina Marteus).

Kohustuslik pala oli sel aastal tuntud teos "Veneetsia karneval", mida esitati vanuseastmeti järjest keerukamas seades.

„Rõõmustab, et keelpillimäng on Pärnus endiselt populaarne ja muusikakooli õpilased-õpetajad tasemel,“ ütles Pärnu muusikakooli direktor Karin Veissmann.

16 muusikakooli ühendava Pärnu regiooni keelpillikonkurss toimus 27. veebruaril Pärnu kontserdimajas. Žüriisse kuulusid Eesti muusikaakadeemia professorid Mare Teearu ja Toomas Velmet, pedagoogid Evelin Tammiku ja Vahur Kubja. Regioonikonkursile järgneb lindistusvoor, kust valitakse välja esinejad Tallinnas 17. märtsil toimuvasse lõppvooru.

Peale pillimängimise osalesid lapsed Pärnu kunstikooli õpetajate korraldatud lõbusates töötubades ning said vaadata harivat ja meeleolukat filmi MozART GROUPist.
 

Märksõnad

Tagasi üles